Hírek

ÚJ C3: A CITROËN ÚJ OFFENZÍVÁJA

A Citroën ma bemutatta az új C3-at, megújítva legnépszerűbb modelljét, amelyből 2002 óta több mint 3,5 millió példányt értékesített. Színes személyiségével, életteli, optimista megjelenésével fittyet hány az elcsépelt megoldásokra. Egyedi formájával messze kitűnik társai közül. A merész stílushoz gazdag személyre szabási lehetőségek társulnak. Az utastérben a kényelemé a főszerep: az új C3 fedélzetén az utazás kikapcsolódás is egyben. Természetesen a korszerű internetalapú technológiák sem hiányozhatnak: világpremiernek számít a ConnectedCAM Citroën™ beépített HD kamera, mellyel villámgyorsan megoszthatjuk a fényképeinket és videofelvételeinket.

Az új C3 érkezése felpezsdíti az autópiacot. A sztereotípiáktól mentes sokoldalú kisautó eleven, színes és lebilincselő egyéniségével emelkedik ki a versenytársak közül.

„Az összes jellegzetes Citroën-stílusjeggyel rendelkező új C3 fantasztikus ütőkártya, amely új lendületet ad a márkának. Hatalmas lehetőség ez a népszerű modell számára, amelynek az európai Citroën eladások közel egyötöde köszönhető. Határozott egyéniségével és rendkívüli kényelmével a C3 számos új ügyfél meghódítására és egyben a márkaimázs megújítására is alkalmas.”
Linda JACKSON, a CITROËN vezérigazgatója

 

Az új Citroën C3 is a Citroën hagyományos értékeire épít:

OPTIMISTA, merész dizájn jellemzi. A magas kialakítású, karizmatikus orr-rész és az erősen ívelt oldalvonalak erőteljes és energikus megjelenést kölcsönöznek az autónak. A letisztult formák, a jellegzetes grafikai elemek és a színek összjátéka korszerű, trendi autót eredményezett. Az egyedi karaktert tovább erősíti a számtalan személyre szabási lehetőség. Íme egy elérhető modell, amely sokak számára lehetővé teszi, hogy a saját személyiségét tükröző, karakteres autója legyen. Az új C3 két karosszériaszínt kombinál: a háromféle tetőszín a ködfényszórókon, a tükörházakon, a hátsó háromszögablakon és az Airbump® védőelemeken is visszaköszön. Ami az utasteret illeti, egyéni ízlésünktől függően négyféle belső kivitel közül választhatunk. A speciális kialakítású ülések és a vízszintes tagolású, letisztult műszerfal is hozzájárulnak a fantasztikus térérzethez.

EMBERKÖZELI, ezért páratlanul jó közérzetet biztosít. A Citroën Advanced Comfort® programot követve a tervezők újragondolták és korszerűsítették a kényelmi megoldásokat. A már ránézésre is kényelmes ülések, a kivételes fényviszonyokat biztosító panoráma üvegtető, az ötletes tárolóhelyek és a hívogató, tágas terek az első pillanattól kimondottan kellemes érzéssel töltik el az embert. A pozitív benyomást tovább erősíti a színek és a felhasznált anyagok összhatása. A C3 enteriőrje a lakberendezés és az utazás világából merít ihletet, és olyan életteret nyújt, melyben mindenki garantáltan otthon érzi magát. Az új C3 amolyan védőburkot von az utasok köré, mely hatékonyan kiszűri a külvilág zajait. A C3 használatát nagyban megkönnyíti a valamennyi funkciót magában foglaló 7” érintőképernyő és a szabad kezes nyitó- és indítórendszer. Az új C3 öt ajtóval rendelkezik, így visszafogott hosszmérete (3,99 m) ellenére praktikus autó.

INTELLIGENS, hiszen a legkorszerűbb technológiákkal büszkélkedhet. Világpremier a tökéletesen integrált, csatlakoztatott HD kamera, a ConnectedCAM Citroën™. A nagy látószögű kamerával pillanatfelvételek és videók készíthetők, melyeket tetszés szerint megőrizhetünk, vagy a közösségi oldalakon azonnal megoszthatunk. Az új C3-at a vezető életét megkönnyítő berendezésekkel is gazdagon elláttál: hangvezérléssel működő, valós idejű 3D navigáció, tolatókamera, véletlen sávelhagyásra figyelmeztető jelzés, holttér-figyelő rendszer. Kiváló hatékonyság jellemzi az új C3 motorkínálatát is: a nagy teljesítményű, remek hatásfokú PureTech benzinmotorokhoz és BlueHDi dízelmotorokhoz legújabb generációs EAT6 automata sebességváltó is kérhető.

 

„Egyedi formavilágával, gazdag személyre szabási lehetőségeivel és telekommunikációs szolgáltatásaival az új C3 hihetetlenül életvidám, merész és korszerű autó. Kiválóan illusztrálja, hogyan működik a Citroën termékoffenzívája.” Xavier PEUGEOT, a CITROËN termékigazgatója

 

c3002

 

01 „OPTIMISTA”: MERÉSZ DIZÁJN JELLEMZI

1. Bámulatosan laza
Az új CITROËN C3 merész dizájnjával és jellegzetes karakterével első pillantásra felhívja magára a figyelmet. Fellépéséből frissesség, energia és egyben masszív erő árad. Azonnal ráismerni: a kategóriában uralkodó sztereotípiákat kerülve megőrizte elődje kerekded vonalait, ám még nagyobb dinamizmussal ruházta fel azt.

Az új C3 vérbeli Citroën: méretei és arányai egyedi, azonnal felismerhető sziluettet eredményeznek.
A megemelt orr-rész robusztus hatást kelt, és a karosszéria vonalvezetése kiegyensúlyozott összképet nyújt. Az egységes, minden agresszivitástól mentes, letisztult formákat erőteljes grafikus elemek teszik még hangsúlyosabbá.

A két szinten elhelyezett jellegzetes Citroën világítótestek kiemelik az autó „tekintetét”, és ráirányítják a figyelmet a magas motorháztetőre. A márkaemblémából kiinduló dupla krómcsík a gépjármű teljes szélességében egészen a LED-es nappali menetjelző lámpákig húzódik. A ködfényszórókat üde színfoltként színes betétek keretezik.

Oldalnézetben a fekete szélvédőkeret tartotta „lebegő” tető vonja magára először a figyelmet. A feszes tetővonalak dinamikusabbá teszik az autó sziluettjét. Az oldalablakok alsó pereme a megemelt motorháztető vonalát követi. Ez a formai egyensúly higgadtságot és nyugodt derűt kölcsönöz az autónak. A szelíd vonalakkal határolt, töretlen felületek a piac legnagyobb átmérőjű (640 mm) kerekeit rejtik. A C3 egyedi jellegét erősítő nagy kerekek a kényelmet is növelik, hiszen még 17” változatban is megmarad az abroncs oldalfalának magassága. A kerékdobok – a crossover jelleget hangsúlyozandó – sárvédő-szélesítést is kaphatnak. A nagy ívű „izmos” hátsó sárvédőknek köszönhetően az autó minden tagja rajtra készen, energiával telten várja az indulást – s a kifejezetten rövid túlnyúlások pedig még tovább fokozzák ezt az érzést.

Az Airbump® betétek sajátos grafikai elemként nemcsak a karosszéria védelmét szolgálják, de a gépjármű stílusát is karakteresebbé teszik. A karcolásbiztos felület alatt rejlő légbuborékok ütéstompító hatással rendelkeznek. A hőre lágyuló poliuretánból (TPU) készült védőelemek ellenállnak a nap, a víz, az elöregedés vagy a karcolások jelentette mindennapi megpróbáltatásoknak. Az Airbump® védőelemek 6 levegőkapszulából állnak, és az ajtók – különösen városban sérülékeny – alsó részét védik. Az Airbump® elemeket a tető színétől függően függően fehér, vagy piros keretezés díszíti.

A hátsó rész a gépjármű szélességét hangsúlyozza. A sima felületek kiemelik a 3D hátsó lámpákat, és egyedi, csúcstechnológiás jelleget kölcsönöznek az új C3-nak. Az alsó védőzóna a mindennapi strapabírás jegyében fogant. Változott a C3 felirat: a hármas szám fekete színű, krómkeret szegélyezi, és a C4 Cactusszal bevezetett krómkeretes, fényes fekete márkaemblémára hajaz.

A komoly aerodinamikai fejlesztések eredményeként sikerült 0,63 m²-re csökkenteni az új C3 SCx értékét. Az előző generációhoz képest 4 cm-rel alacsonyabbra került a tető. Az orr-rész tervezésekor különös figyelmet fordítottak az optimális légáramlásra.

2. Igazi élettérként működő tágas utastér
Az új C3 utasterét a tervezők mintegy otthonunk meghosszabbításaként képzelték el, olyan helyként, ahol jól érezzük magunkat, és fel is tudunk töltődni. A beltér ennek megfelelően barátságos, modern, kényelmes és felhasználóbarát. A térkialakítás és az anyagválasztás tekintetében olyan területekről merít ihletet, mint az építészet, a belsőépítészet vagy a lakberendezés. Olyan élettér akar lenni, ahol jó közérzet, nyugalom és béke uralkodik, de a kikapcsolódás és a mindennapokból való elmenekülés illúziója is biztosított. Nem véletlenek tehát az utazás világára történő apró utalások, így például az utazótáskák fogantyúját idéző, más Citroën modellekről is ismerős ajtópántok.

A belső dizájnt letisztult terek, teljes egyöntetűség, szelíd, telt formák jellemzik. A térérzékelést azonnal meghatározza a jellemzően vízszintes tagolás, azon belül is a jármű teljes szélességében húzódó, egy tömbből faragott műszerfal, melynek letisztultsága a többi forma egyszerűségét visszhangozza. A különböző funkciók elérését megkönnyíti középső részébe finoman illeszkedő 7” érintőképernyő. A két szélen elhelyezkedő krómkeretes szellőzőnyílás még tovább szélesíti a látószöget.

A műszerfalat keresztirányban széles csík szeli ketté, ami tovább tágítja a teret, és egyedi karaktert kölcsönöz az utastérnek. Felületi kiképzése az ügyfél kívánságának megfelelően többféle lehet – fényezett, szövet, vagy műanyag borítású, díszöltéses, vagy sima, krómozott vagy színes dekorelemekkel díszített –, és nagyban hozzájárul az igényes belső kivitelhez. Az egységes hangulat és a minőségi hatás érdekében kiképzése mindig az ülések anyagához igazodik.

Mint a fedélzeti kényelem kulcsfontosságú elemeit, az új C3 üléseit úgy tervezték, hogy széles és kényelmes ülőhelyeket kínáljanak. A hangsúly a térérzet növelése és a kényelem fokozása érdekében itt is a szélességen volt. Ezt az érzést erősítik a jellemzően nem autós területekről kölcsönvett meleg hatású, ragyogó anyagok is. A legapróbb elem is szervesen illeszkedik a gondosan kidolgozott, egységes egészbe.

3. A kategóriában példátlan személyre szabási lehetőségek
A társadalmi elvárásoknak megfelelően autója egyedi kialakításával mindenki szabadon kifejezheti a személyiségét és egyéni stílusát. Nincs még egy olyan kiskategóriás modell, amelyik a személyre szabási lehetőségeknek ilyen egységes és gazdag kínálatát nyújtaná. Az új C3 így jó eséllyel tudja megszólítani azokat az ügyfeleket, akik autójukban saját egyéniségüket szeretnék viszontlátni. A személyre szabás azonban nem merül ki néhány színfolt elhelyezésében. Az önkifejezést és a presztízsnövelést szolgáló minőségi megoldások egységes és átgondolt rendszeréről van szó, mely a gépjármű külsejét és belsejét egyaránt érinti. A tetszés szerinti mértékben modern vagy klasszikus, dinamikus vagy trendi külsőhöz barátságos és meleg vagy inkább dinamikusabb, high-tech jellegűbb belső hangulat választható.

Az új C3 külső színvilága kéttónusú: a kilencféle karosszériaárnyalathoz (hófehér, Perla nera fekete, Shark szürke, alumíniumszürke, rubintvörös, mandulazöld, kobaltkék, Orange Power és homokszín) háromféle tetőszín (opálfehér, fekete, ralipiros) társul, ami mintegy36-féle színkombinációt tesz lehetővé. Így a hagyományosabb árnyalatokat fel lehet dobni egy színes tetővel, vagy fordítva, egy divatosabb, feltűnőbb karosszériaszínt jól kompenzálhat egy visszafogottabb tetőárnyalat. A számtalan kombináció is része az új C3 modern, életteli stílusának.

Az egyedi kialakítás lehetősége azonban nem pusztán a két szín kiválasztására korlátozódik. A tető színe az egységes és karakteres megjelenés érdekében több helyen is visszaköszön az új C3 külsején. Elöl a ködfényszórók díszítőelemén, oldalt az Airbump® védőelemek kontúrjain, a tükörházakon és a hátsó háromszögablakon jelennek meg az ismerős színfoltok, melyek nagyban hozzájárulnak a gépkocsi egységes megjelenéséhez.

Az utastérben négyféle belső kivitel közül lehet választani. A különbség elsősorban a műszerfallal harmonizáló speciális üléskárpitokban keresendő. A színek és harmóniák játéka a legkülönbözőbb igényeket is kielégíti.

o A szériakivitelt letisztult dizájn jellemzi, melyben sárga díszöltésekkel feldobott semleges színű kárpit dominál.
o A Metropolitan Grey kivitel a világos utastér mellett teszi le a voksát. A világos, ragyogó színek és a műszerfalon is visszaköszönő meleg hatású textíliák olyan harmonikus egységet alkotnak, amelyet bármelyik lakberendező megirigyelhetne.
o Az Urban Red kivitel a dinamizmus jegyében a sötét és élénk színek kontrasztjára épít. A műszerfalbetét bevonatán piros díszöltések láthatók, és körülötte is – a műszerfal teljes szélességében – piros szegély húzódik.
o A Hype Colorado kivitel igényes, puha tapintású anyagaival és a speciális megmunkálással már a luxuskategória felé kacsintgat. Ehhez a kivitelhez kétszínű kormány tartozik.

 

 

02 „EMBERKÖZELI”: A JÓ KÖZÉRZETET ÁLLÍTJA KÖZÉPPONTBA

Az új C3 tervezői a Citroën Advanced Comfort® programnak megfelelően egységes, mindenre kiterjedő Citroën kényelem és a jó közérzet biztosítására törekedtek.

1. A jó közérzetet szolgáló belső kialakítás
A rendkívül kényelmes ülések, az utasteret fénnyel elárasztó panoráma üvegtető, a tekintélyes méretű tárolóhelyek és a hívogató, tágas terek az első pillanattól kellemes érzéssel töltik el az embert. A pozitív benyomást tovább erősíti a színek és anyagok összjátéka, mely a lakberendezés és az utazás világából merít ihletet. Az utasteret szelíd, telt formák és letisztultság jellemzik, és a dominánsan vízszintes műszerfalnak köszönhetően a rendelkezésre álló tér is nagyobb. A harmónia érzését az ajtók, az ülések és a műszerfal egységes kiképzése is erősíti. A meleg hatású, világos textil minőségi megjelenést és kivételes vizuális egységet biztosít. Az egységes dizájnnak köszönhetően az új C3 utasai igazi védőburokban érezhetik magukat, mely – akárcsak egy elegáns, ugyanakkor kényelmes ruha – az otthonosság érzetét nyújtja.

Az otthonosság érzetéhez a kivételes térélmény is hozzátartozik. Az új C3 olyannyira tudja ezt, hogy helykínálat szempontjából igazi referenciának számít a piacon. Plusz tér szabadult fel a műszerfal és az ülések speciális kialakításával: a vállaknál mért szélesség 1379 mm (2 cm-rel több, mint az előző generáció esetében). A hátsó utasok sem panaszkodhatnak: a második sorban is bőséges hely áll rendelkezésre térdmagasságban. Az első ülések kiképzése és a felfelé keskenyedő háttámla nemcsak az optimális kilátás miatt fontos, de az elül ülőkkel való kommunikációt is megkönnyíti, ami a jó hangulat záloga. A panoráma üvegtetőnek köszönhetően pedig minden hely egyformán fényárban úszik.

Az új C3 tervezői különösen nagy gondot fordítottak az ülőhelyekre. A széles, nagy ülések nemcsak rendkívül kényelmesek, hanem modern stílusukkal is kitűnnek. Kényelmes támaszt nyújtanak a deréknak, és a választott anyagoknak, valamint a rugalmasabb szivacsoknak köszönhetően komfortszintjük a legjobbakéval vetekszik. A vezető és az utasok több lépcsőben tapasztalhatják meg ezt a kényelmet: először az ülőlap puhaságát, majd az ülés formájából következő remek tartást élvezhetik. A puhább szivacsok egyben az út egyenetlenségeit is jobban szűrik, és nagyobb menetkényelmet biztosítanak.

10,7 m-es fordulókörével az új C3 rendkívül mozgékony autó. Kompakt méretei (3,99 m hosszú) különösen városban hálálják meg magukat. Az 5 ajtó és az 5 férőhely minden helyzetben praktikus használatot biztosít.

2. A mindennapi életet megkönnyítő megoldások

A kényelemhez a felszerelések ergonomikus kialakítása és a különböző gépjárműfunkciók magától értetődő használata is hozzátartozik. A Citroën Advanced Comfort® alapelvétől vezérelve az új C3 nagy hangsúlyt fektet a vezérlőszervek ergonómiájára, az ötletes és bőséges tárolóhelyekre, a vezetési információk megjelenítésére és a felhasználóbarát technológiákra.

Az új C3 fedélzetén egyszerű az élet. A tárolóhelyek kialakítása a lehető legpraktikusabb, ugyanakkor a belső harmónia sem szenved csorbát. Az ötletesen elhelyezett középső rakodóhelynek köszönhetően maximális hely áll rendelkezésre az első sorban, a kesztyűtartónál pedig nincs nagyobb a kategóriában (6,25 l). Az első ajtókban hatalmas ajtózsebek találhatók. Belső felületük világos színe praktikus módon elüt a bennük elhelyezett tárgyakétól, így gyerekjáték megtalálni őket. Az új C3 a csomagok tekintetében sem ismer kompromisszumot: közel 300 literes csomagterében bőven jut hely mindennek.

A fedélzeti kényelem szempontjából a berendezések magától értetődő használata, az interaktivitás és a gyors működés is fontos. E kritériumoknak a valóságos vezérlőközpontként működő 7” érintőképernyő tökéletesen megfelel. A különböző vezérlőszervek nem foglalnak feleslegesen helyet a műszerfalon, mert az érintőképernyő – korszerűen és ösztönösen használható módon – minden funkciót magában foglal. A képernyő kapacitív típusú, ami gördülékenyebb és gyorsabb használatot tesz lehetővé. Az alsó részen kialakított bordán a vezető praktikusan meg tudja támasztani a kezét.

A szabad kezes nyitó- és indítórendszerrel a beszállás is könnyebb. A funkciónak köszönhetően a vezető a kulcsot a zsebében tartva tudja reteszelni, ill. kireteszelni a zárakat, és indítani az autót. A gépjármű így már akkor felismeri, amikor még csak közelít az autóhoz.

 

c3003

 

03 „INTELLIGENS”: ÉLENJÁRÓ TECHNOLÓGIÁKAT ALKALMAZ

1. ConnectedCAM Citroën™
Az új C3-on világelsőként kerül bevezetésre a ConnectedCAM Citroën™. A Citroën által kifejlesztett technológiai újdonság a társas érintkezés és a lelki nyugalom szempontjából egyaránt hasznos. A csatlakoztatott, nagy látószögű (120°), 2 millió pixeles, full HD kamera GPS-szel és 16 GB memóriával rendelkezik. A közvetlenül a belső visszapillantó tükör mögött elhelyezett eszköz – mintegy tanúként – felveszi, amit a vezető maga előtt lát. A látottak megörökítését két fő funkció teszi lehetővé:

– A vezető egy gombnyomással lefényképezheti, amit lát, és a fotót biztonságosan megoszthatja a közösségi oldalakon. Különleges tájak, naplementék stb. képei tárolhatók így el a memóriában. A gomb hosszan tartó lenyomásával max. 20 másodperces videofelvétel készítésére is lehetőség van, amelyet a gépjármű leállítását követően szintén meg lehet osztani. A továbbítás a fotók és videofelvételek fogadására és megosztására szolgáló ingyenes ConnectedCAM Citroën alkalmazás segítségével közvetlenül történik.
– Ütközés esetén a felvétel automatikusan elindul, és összesen 1,5 percnyi anyag rögzítését teszi lehetővé (30 másodpercig előtte, 1 percig utána). A rendszer hasznos lehet egy közlekedési incidens megítélésében, és akár bizonyítékul is szolgálhat.
A ConnectedCAM Citroën alkalmazás egy másik előnye, hogy a földrajzi helymeghatározás funkciónak köszönhetően el lehet menteni a gépjármű GPS-koordinátáit, és így könnyebb megtalálni.

2. Hasznos technológiák
Az új modell a PSA csoport „A” padlólemezének tökéletesített változatára épült. Ennek eredményeképp az új C3 egyszerre kompakt és tágas, a platform minden jó tulajdonságát élvezi. Kiemelt figyelem jutott a kényelemnek: a jól bevált futóműrendszer (pszeudo-McPherson típusú, deformálódó kereszttartóval) továbbfejlesztett lengéscsillapítót kapott. Az új kombináció kivételesen jól szűr, és a Citroën modelleknél megszokott módon kis kilengések esetén hagyja „lélegezni” a karosszériát. Kiváló a hangszigetelés, és a biztonság sem hagy kívánnivalót maga után: az ülések alatt új H alakú kereszttartó húzódik, ami ütközés esetén nagyobb védelmet biztosít.

Az új C3 erőforrásai között hatékony és gazdaságos, legújabb generációs PureTech benzinmotorok és BlueHDi dízelmotorok találhatók. A háromhengeres PureTech 68, 82 és 110 (Stop & Start) benzinmotorokhoz és a BlueHDi 75 (Stop & Start), ill. 100 (Stop & Start) dízelekhez is kézi váltó társul. A maximális vezetési élmény és kényelem érdekében nem sokkal a bevezetést követően az automata EAT6 váltó is megjelenik majd a kínálatban.

A kiváló motorokon felül az új C3 számos hasznos vezetéstámogató, biztonsági és kényelmi berendezéssel, ill. szolgáltatással is rendelkezik, melyek megkönnyítik a mindennapokat és hozzátesznek a vezetési élményhez:

 

Vezetéssegítő technológiák:

• CITROËN CONNECT NAV NAVIGÁCIÓS RENDSZER: az új generációs navigációs rendszer hangvezérléssel vagy a 7” érintőképernyőn keresztül működtethető. A CITROËN Connect Nav rendszerhez olyan internetalapú szolgáltatások kapcsolódnak, mint a TomTom Traffic, amely valós idejű forgalmi információkkal szolgál, helymeghatározást tesz lehetővé, tájékoztat a töltőállomások és a parkolók árairól, a várható időjárásról vagy a közelben található szolgáltatóegységek (fontos helyek = POI) elhelyezkedéséről. Várhatóan nagy népszerűségnek örvend majd a veszélyes területek opció is, amelyik út közben vizuális és hangjelzésekkel figyelmeztet a balesetveszélyes, ill. kockázatos területekre. Még szorosabb kapcsolatot teremt az új C3 és utasai között a hangfelismerés, amellyel a navigációs, telefonos és médiafunkciók is vezérelhetők.

MIRROR SCREEN: a Mirror Screen technológia jóvoltából a csatlakoztatott okostelefon a központi képernyőre tükrözhető. Így elérhetővé válik a multimédiás tartalom, és a vezető az érintőképernyőn keresztül közvetlenül és egyszerűen tudja vezérelni az okostelefonját és a funkcióval kompatibilis alkalmazásokat. A funkció Apple CarPlayTM, Android Auto (2017 elejétől) és MirrorLink® protokollal működik.

TOLATÓKAMERA parkolássegítő érzékelőkkel: hátramenetbe kapcsoláskor a gépkocsi mögötti terület képe megjelenik a központi képernyőn. Az esetleges akadályoktól függően különböző színű jelölések segítik a tájékozódást. A kamera által szolgáltatott kép megkönnyíti a parkolási manővereket.

VISSZAGURULÁS-GÁTLÓ: a rendszer a lejtős talajon történő indítást segíti. Emelkedőn a fékpedál felengedésekor megakadályozza a gépjármű nem kívánt elmozdulását, és 3%-osnál meredekebb lejtőn 2 másodpercre egy helyben rögzíti a gépjárművet.

 

A biztonságot szolgáló technológiák:

VÉLETLEN SÁVELHAGYÁSRA FIGYELMEZTETŐ JELZÉS: a rendszer 60 km/h sebesség fölött sikeresen küzd a figyelemlankadás, ill. a pillanatnyi figyelemkiesés ellen. Ha a gépjármű az irányjelzők használata nélkül átlép egy hosszirányú felfestést, a rendszer vezérlőegysége riasztást küld. A vezetőt sípoló hang és vizuális jelzés figyelmezteti a sávelhagyásra.

HOLTTÉRFIGYELŐ RENDSZER: a rendszer a visszapillantó tükrökben kigyulladó piktogrammal figyelmezteti a vezetőt a gépkocsi holtterében tartózkodó járművekre. A tolatóradarokhoz hasonlóan működő funkció jelentősen növeli a biztonságot, és különösen városi autópályákon hasznos.

FÁRADTSÁGFIGYELŐ RENDSZER: a rendszer figyelmezteti a vezetőt, ha ideje szünetet tartania. A riasztás kétórányi – 70 km/h fölötti sebességgel megtett – út után lép életbe. Ha a vezető nem tart pihenőt, a figyelmeztetés óránként megismétlődik.

MŰSZAKI ADATOK:
Hosszúság: 3,99 m
Szélesség: 1,75 m
Magasság: 1,47 m
Tengelytáv: 2,54 m
Csomagtartó űrtartalma: 300 l

Citroen