ismerje mg az új Citroën C5 Aircross-t

Citroen_C5_Aircross
Érdeklődjön

 

EGYEDÜLÁLLÓ EGYÉNISÉGGEL FELRUHÁZOTT, EXTRAKÉNYELMES ÉS REMEKÜL ALAKÍTHATÓ SUV

FORGALMAZÁSA 2018-BAN INDUL EURÓPÁBAN

A CITROEN bemutatja az új C5 Aircross SUV-ot, amely megjelenésében 100 százalékig SUV, erőtől duzzadó és védelmet sugárzó külsejének, valamint megemelt hasmagasságának köszönhetően. Emellett 100 százalékig Citroën is, ami összetéveszthetetlen egyéniségében, jellegzetesen megrajzolt elemeiben és az egyéni kialakítás számos lehetőségében nyilvánul meg. Az új C5 Aircoss SUV a szegmens legkényelmesebb és legjobban alakítható modellje, amely csomagterének mérete tekintetében is kategóriavezető (580-től 720 literig, az ülések előre- vagy hátratolt pozíciójától függően). A Citroën Advanced Comfort program részeseként kimagasló újításokat hordoz: progresszív hidraulikus ütközőelemekkel ellátott felfüggesztések, Advanced Comfort ülések, és három hátsó, különálló ülés, amely csúsztatható, állítható és süllyeszthető. A húsz vezetést segítő rendszerrel és számos kapcsolódási funkcióval felszerelt szabadidő-autó már a következő SUV generáció előfutára.

NÉZZE MEG A MODELLRŐL KÉSZÜLT VIDEÓT!

A 2015-ben bemutatott Aircross tanulmányra épülő Citroën C5 Aircross egy “úttörő” modell, amely magától értetődően hirdeti másságát: teljesen egyedi, energikus és magabiztos fellépés jellemzi, mely egyaránt hű a SUV szegmens alapértékeihez és a Citroën örökségéhez .

https://www.youtube.com/watch?v=iHWXtwzuCGk

DESIGN

Design2_CL.18.023.002_597X500KIFEJEZŐ ÉS MERÉSZ EGYÉNISÉG

A 4,50 m hosszú, erőtől duzzadó karosszéria dinamizmust sugároz, a legkisebb agresszió nélkül. A széles és impozáns orr-rész, a magas motorházfedél, az erőteljes grafikai elemekkel, így a színes betéttel ellátott Airbump® elemekkel tarkított lendületes vonalak, a 720 mm átmérőjű, nagyméretű kerekek, a 230 mm-es hasmagasság, a karosszéria alján és a kerékjáratokban futó védőívek és a letisztult vonalú, kettős árnyalatú tetőrudak jóvoltából az új C5 Aircross SUV üdítő színfoltként érkezik a szegmensbe. Ékessége a hatalmas nyitható panoráma üvegtető. A tető lebegő hatást kelt a szinte egybefüggő, 360 fokban körbefutó üvegfelületeknek köszönhetően. Az autó oldalain “C” betűt formázó, krómozott betét fut végig, amely fokozza azt az érzetet, hogy az autó utasait tágas tér fogadja. A zömök, széles és függőleges hátsó rész tágas belső teret és csomagtartót sejtet (580-tól 720 l-ig). Az autó mindkét oldalán a síkból kiemelkedő hátsó fényszórókban a LED-es lámpák négy térhatású téglalapot formáznak.

Habitacle_CL.18.024.021_597X500VÉDELMEZŐ ÉS KÉNYEZTETŐ UTASTÉR
Az új C5 Aircross SUV utastere tágas és impozáns. Nagyvonalú és szellős formák alkotják, a praktikusság szempontjait szem előtt tartva. A robusztus, vízszintes elrendezésű műszerfal teljes hosszában dizájnbetét húzódik.

A vezetőoldalon a műszerkijelzőt egy konfigurálható, 12,3 colos digitális képernyő alkotja, amely a vezető látóterébe helyezi a kiválasztott vezetési információkat.

A széles és magas középkonzol, a magasított helyzetű, körülölelő ülések, a színek és az anyagok tovább fokozzák a védelmezés és az igényesség érzetét, melyet a beltér áraszt.

 

 

HARMINCFÉLE SZÍNKOMBINÁCIÓ, ÖTFÉLE KÁRPITSZÍN

Az új C5 Aircross SUV gazdag testreszabási lehetőségeket kínál. A hét külső színből (Hófehér, Perla Nera fekete, Platinaszürke, Artense szürke, Volcano piros, Tijuca kék, Gyöngyházfehér) és a három színcsomagból (Pack Color: ezüst, fehér és piros) választva harmincféle kombinációból rendelhetünk. Bármelyik karosszériaszínt párosíthatjuk Perla Nera tetővel.

A testreszabás az utastérben is folytatódik, ahol ötféle hangulat közül választhatjuk ki az ízlésünknek leginkább megfelelőt. A szériaváltozat, a Wild Grey, a Metropolitan Beige a Metropolitan Grey és a Hype Brown egyaránt a világosságot, a meleg, barátságos hangulatot és a kifinomultság ötvözi.

KÉNYELEM

 

Suspensions_CL.18.023.014_747X400Progresszív hidraulikus ütközőelemekkel ellátott felfüggesztés

Az új C5 Aircross SUV progresszív hidraulikus ütközőelemekkel® ellátott felfüggesztéssel készül. Ezt az újítást az úttartás terén hosszú évek alatt felhalmozott szaktudására építve fejlesztette ki a Citroën. A márka mérnökei az autósportban szerzett tapasztalatokból kiindulva alkották meg a technikát, amely jelentősen tompítja az útegyenetlenségeket, anélkül, hogy a futómű pattogóssá válna. Ez nagyobb kilengési szabadságot enged a karosszériának, és olyan érzetet kelt, mintha egy repülő szőnyegen átlibbennénk az úthibák felett.

 

 

Advanced ComSuspensions_CL.18.023.014_747X400fort ülések

Az C5 Aircross SUV széles és hívogató ülései olyan benyomást keltenek, mintha fotelben vagy mozgó szalonban utaznánk. A 15 mm vastag habréteg egyszerre biztosít puhaságot és tartást. Az első ülések magas sűrűségű, keményebb réteget kapnak, ezzel elkerülve a zsibbadás érzését a hosszú utazások alatt. Az ülések magasságban, a fejtámlák függőlegesen, előre és hátra állíthatók. Mindkét első üléshez többpontos masszázsfunkció is tartozik.

 

 

Modularite_CL.18.023.028_747X400A legsokoldalúbban alakítható SUV a szegmensben

A három különálló, csúsztatható és lehajtható hátsó ülésnek köszönhetően az új C5 Aircross SUV a kategória legváltozatosabban variálható modellje. Az ülések egyforma szélesek, hosszanti irányban állíthatók, ami számos lehetőséget kínál az utas- és a csomagtér alakítására. Az ötféle dőlésszöggel ellátott ülések a padlóba süllyeszthetők, ekkor a kétszintű csomagtérnek köszönhetően teljesen sík padlót alakíthatunk ki a csomagtérrel egy szintben. Az új C5 Aircross SUV számos rakodóhelyet kínál, köztük a kartámaszba rejtett, nagyméretű, hűtött tárolót.

20 VEZETÉST SEGÍTŐ RENDSZER

 

ADASSecuriteFLOU_CL.18.023.020_747X400A jobb menetbiztonságért

Ezek a rendszerek az első lépést jelentik az autonóm vezetés felé: Active Safety Brake, ütközés utáni Safety Brake, aktív holttérfigyelő rendszer, akaratlan sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, adaptív sebességtartó automatika Stop&Go funkcióval, ütközésveszélyre figyelmeztető jelzés, pihenőidő esedékességének jelzése, a vezetői éberség figyelése, a sebességjelző táblák széleskörű felismerése, Highway Driver Assist, automatikus fényszóró vezérlés.

ADASConfort_CL.18.023.001_747X400A nagyobb kényelemért

Az új C5 Aircross SUV az utazás kényelmét szolgáló rendszereket is széleskörűen alkalmazza: kulcs nélküli beszállás és indítás, elektromos rögzítőfék, Park Assist, tolatókamera Top Rear Vision funkcióval, 360 fokos kamerarendszer.

 

 

ADASConduite_CL.18.023.017_747X400A könnyebb vezetésért a mindennapokban

Ezek a funkciók bármilyen körülmények között megkönnyítik a vezetést: Grip Control lejtmenet-szabályozóval (továbbfejlesztett kipörgésgátló, amely a terepviszonyoktól függően szabályozza az első kerekek hajtását), elindulási segédlet lejtőn, kanyarkövető fényszóró, vontatmánystabilizáló.

SZÁMOS KAPCSOLÓDÁSI FUNKCIÓ

FOLYAMATOS KAPCSOLAT A DIGITÁLIS VILÁG ÉS AZ AUTÓ KÖZÖTT

Az új C5 Aircross SUV intuitív módon használható, csúcstechnikás rendszereket bocsát utasai rendelkezésére, hogy biztosítsa a folyamatos kapcsolatot digitális világuk és az autó között: 8 colos érintőképernyős tablet kapacitív kijelzővel, amelyen keresztül beléphetünk a jármű beállításaihoz, a multimédia rendszerhez, a telefon funkcióihoz, a klímaberendezés beállításaihoz, a navigációhoz

Ezen kívül a következő funkciókat kínálja: Mirror Screen, Citroën Connect Nav, okostelefon vezeték nélküli feltöltése, ConnectedCAM Citroën™.

MOTOROK

NAGYTELJESÍTMÉNYŰ ÉS HATÉKONY MOTOROK

MotorisationsFLOU_CL.18.023.016_1500X500

 

Az új C5 Aircross SUV nagyteljesítményű és hatékony Euro 6.2 motorjai hatfokozatú BVM6 manuális, vagy nyolcfokozatú EAT8 automata váltóval készülnek. A kínálatot a következő változatok alkotják:
2 benzinmotor: 130 lóerős PureTech S&S hatfokozatú manuális váltóval; 180 lóerős PureTech S&S, nyolcfokozatú EAT8 automata váltóval
3 dízelmotor: 130 lóerős BlueHDi S&S, hatfokozatú manuális váltóval; 130 lóerős BlueHDi S&S, nyolcfokozatú EAT8 automata váltóval; 180 lóerős BlueHDi S&S, nyolcfokozatú EAT8 automata váltóval.

A palettában szerepel a legújabb generációs, nyolcfokozatú EAT8 (“Efficient Automatic Transmission”) automata váltó, amely a Shift and Park by wire vezérlés jóvoltából még hatékonyabb és kényelmesebb vezetést eredményez:
A két plusz fokozatnak köszönhetően akár 7 százalékkal csökken az üzemanyag-fogyasztás a hatfokozatú manuális változatéhoz képest;
A két újabb fokozatnak köszönhetően kisebb a váltások közötti fordulatszámugrás, ami javítja a vezetési élményt.


Felkeltettük érdeklődését? Keresse kollégáinkat további információkért!

Almási Zoltán  +36 22 303 406 | Pálosi Zoltán +36 22 303 406

Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár, Budai út 175
Telefon: +36 22 303 406
Fax: +36 22 303 306
Nyitva tartás, elérhetőségek, részletek

Érdeklődjön!