Hírek

308 GTi by PEUGEOT SPORT : világelső a sportautó-eladásokban

peugeot_308_Gti_hir

Két évvel a bevezetése után a PEUGEOT 308 a márka legnagyobb példányszámban értékesített modellje.

A különösen kiélezett versenyt mutató európai C szegmensben a 308 dobogós helyre került (a harmadik legnépszerűbb modell Európában, a limuzinokat és a kombikat egybevetve). A 2014-ben az Év autójává választott modell nem hazudtolja meg a rangos címét. A Franciaországban piacvezető ötajtós kivitelt az SW változat követte, melynek megjelenésével a 308 nemcsak Franciaországban, hanem Olaszországban, a Benelux-államokban, Lengyelországban és Hollandiában is az élre tört a szegmensen belül.

Az év elején bevezetett GT és GT Line változatok után a 308 most tovább erősödik a nem mindennapi 308 GTi by PEUGEOT SPORT megjelenésével. Ezzel a változattal a 308 dimenziót vált és új magaslatok felé tör. Az RCZ R és a 208 GTi 30th után a 308 GTi a harmadik modell a kínálatban, amely magán viseli a by PEUGEOT SPORT címkét, igazolva ezzel, hogy a Vélizy-ben található versenyrészleg technikusainak, mérnökeinek és tesztpilótáinak együttműködésével fejlesztették ki. A 270 lóerős 1.6 literes THP benzines turbómotorral felszerelt 308 GTi by PEUGEOT SPORT teljesítménye önmagáért beszél : mindössze hat másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órára, 25,3 másodperc alatt teszi meg az 1000 métert állórajttal és elektronikusan limitált csúcssebessége 250 km/h.

A rendkívül rugalmas, 169 lóerő/liter teljesítményt leadó motorjával és mértéktartó, 1205 kg-os tömegével a 308 GTi by PEUGEOT SPORT mindössze 139 gramm CO2-ot bocsát ki km-ként – ezzel mércét teremt a kategóriában. Tökéletesen tapad az úthoz a 11 mm-es ültetéssel, és kitűnő úttartást garantál a félelmetesen hatékony, korlátozottan önzáró Torsen® differenciálműnek, a 19 colos felnikre feszített Michelin Super Sport abroncsoknak és a hatalmas, 300 mm-es első fékeknek köszönhetően.

Hatféle külső színben, valamint egy egyedi kétszínű fényezéssel kínálják, aminek különlegessége, hogy a fekete Perla Nera és az új piros Ultimate árnyalatot ferde vonal választja el egymástól.

Peugeot