Hírek

A PEUGEOT és a MICRO a városi mobilitás úttörőiként bemutatják az elektromos rásegítésű e-Kick rollert

 

A PEUGEOT és a MICRO összefogásából megszületett az elektromos rásegítéssel működő e-Kick roller, amely a városi mobilitás új igényeinek hivatott megfelelni. Az e-Kick a kombinált közlekedés eddig ismeretlen élményét kínálja, hiszen a rollernek köszönhetően teljes szabadságot élvezve, két keréken tehetjük meg az utolsó kilométereket az úti célunkig. Az új PEUGEOT 3008 szabadidőautó bevezetésével egy időben hullt le a lepel az e-Kick rollerről, forgalmazását 2016 utolsó negyedévében kezdi meg a PEUGEOT és a MICRO.
A mobilitás kérdése történeti távlatokban mérve is szívügye a PEUGEOT-nak: ez az egyetlen márka a világon, amely a gazdag személy- és haszonjármű-kínálat kiegészítéseként kerékpárokat, valamint két- vagy háromkerekű robogókat és rollereket is forgalmaz. A rollerek piacán világszerte etalonként elismert MICRO pedig húsz éve kínál a családok közlekedését segítő megoldásokat.
A PEUGEOT és a MICRO jövőképe azonos a mobilitás terén, amely elsősorban a belvárosok egyre nehézkesebb megközelítésének alapgondolata körül fogalmazódik meg. A PEUGEOT és a MICRO, akikben közös a gazdag tudáskincs és a minőség iránti igényesség, az elektromos rásegítésű e-Kick rollerrel egy aktívan és könnyen használható közlekedési eszközt hoztak létre. Legfőbb erénye, hogy az adott külső körülményektől és a felhasználó óhajától függően a városi helyváltoztatás rugalmas alternatívájaként számolhatunk vele.


Az e-Kick méretei kompaktak, súlya mindössze 8,5 kg, legfontosabb újításai a következők:
– a MICRO által kifejlesztett « Motion Control » elektromos segédberendezés.
A vázba integrált lítium-ion akkumulátor és a hátsó kerékagyba beépített elektromotor a felhasználó igényei szerint adagolja a rásegítést, és 12 kilométeres hatótávot tesz lehetővé. Akár 25 km/h sebességgel is közlekedhetünk a rollerrel, lassítását a fokozott biztonság érdekében a hagyományos féken kívül az akkumulátor regenerálására szolgáló motorfék is segíti.
– a Peugeot Design Lab tervezői által kifejlesztett egyedi kormánykar, amely az esztétikus megjelenést nagyfokú praktikussággal ötvözi. A kormánykart egy mozdulattal egybehajtva könnyedén összecsukhatjuk a rollert, amit cipelnünk sem kell, hiszen egy keréken guríthatjuk.
Az új PEUGEOT 3008 szabadidőautó bevezetése alkalmából 2016. május 23-án bemutatott e-Kick rollert azoknak az ügyfeleknek ajánlják, akik az autózást kiegészítő mobilitási lehetőséget keresnek. A rollert az új PEUGEOT 3008 SUV csomagtartójában kialakított dokkolóban tárolhatjuk, biztosítva egyúttal az akkumulátor újratöltését, mihelyt az autó elindul. A rollert az autóból kivéve is feltölthetjük körülbelül egy óra alatt a hagyományos háztartási konnektorhoz csatlakoztatva.

« Az e-Kick egy multimodális eszköz három felhasználási lehetőséggel: közlekedés, szállítás és rakodás. A két kormánykar egy darab húzókarrá hajtható, amivel később praktikusan és elegánsan egy keréken húzhatjuk az összecsukott rollert. Szállítási állapotban a helyigénye igen kicsi, egy tömegközlekedési eszközre is gond nélkül felszállhatunk vele» – mutatja be a járművet Cathal Loughnane, a Peugeot Design Lab vezetője.


A PEUGEOT-ról

A vezetés felemelő élményét középpontba helyező, örömteli vezetés, méltóságteljes formaterv, megalkuvás nélküli minőség – ez a márka kötelezettségvállalása az ügyfelekkel szemben, és ez alapozza meg azt az érzést is, amelyet a PEUGEOT járművek ébresztenek tulajdonosukban.
A PEUGEOT, amely a világ közel 160 országában több mint 10.000 értékesítési ponton keresztül forgalmazza termékeit, 2015-ben 4,6 százalékkal növelte eladásait és 1.710.000 járművet értékesített világszerte. A PEUGEOT mindenütt az igényességet, az eleganciát és az érzelmet ötvözi. Arra törekszik, hogy az általános termékpalettát kínáló gyártók között világelső legyen modelljei magas pozicionálásának köszönhetően.
Az 1889-ben útjára indult márka története idén a 2008 DKR versenyautó Dakaron elért győzelmének* köszönhetően újabb fejezettel gazdagodott.
* Amennyiben nem érkezik óvás

A Peugeot Design Labról
Az ipari tevékenység terén több mint kétszáz éves, a gépjárműgyártás terén pedig több mint 120 éves tudást felhalmozó PEUGEOT 2012 júniusában hozta létre a Peugeot Design Labot, a külső ügyfelek megrendeléseinek szolgálatába állított világmárka stúdiót, amely termékeket, szolgáltatásokat és márkatapasztalatokat fejleszt a nem autós ágazatokban tevékenykedő ügyfelek megrendelésére. Létrehozása óta számos vállalat vette igénybe szolgáltatásait, köztük az Airbus, a Dassault Aviation, az Alstom, a Bombardier, a Leclerc, a Group Seb és a Quechua. Legutóbbi fejlesztéseik között szerepel az Airbus megrendelésére készített H160 helikopter.

A MiCRO vállalatról
Wim Ouboter alapította a svájci Micro Mobility vállalatot, a modern roller feltalálóját, amely több mint húsz éve fejleszt innovatív, igényes eszközöket a városi közlekedéshez, a család minden tagja számára.

Peugeot