Hírek

C5 AIRCROSS

A CITROËN BEMUTATJA AZ ÚJ GENERÁCIÓS SUV-T, A C5 AIRCROSST

Párizs, 2017. április 18.

A Citroën a 2017-es Sanghaji Autószalonon egy új generációs SUV, a C5 Aircross világpremierére készül. A közvetlenül a 2015-ös Aircross tanulmányautó ihlette modell a karakteres dizájn mellett az utasok kényelmét fokozottan szem előtt tartó belterével hívja fel magára a figyelmet. Íme egy SUV, amelyik az embert helyezi a középpontba. Az új C5 Aircross erőtől duzzadó idomaival és áramvonalas külsejével azonnal kitűnik a többi autó közül: teljesen egyedi, energikus és magabiztos fellépés jellemzi. A 2,73 méteres tengelytávból adódóan mindkét üléssorban bőséges hely áll rendelkezésre. A vezetést élenjáró technológiák segítik, a kényelem pedig átfogó és modern  értelmezést kapott. A C5 Aircross a Citroën Advanced Comfort® program szempontjából is mérföldkőnek számít, hiszen a világon elsőként alkalmaz progresszív hidraulikus ütközőelemekkel ellátott felfüggesztést (Progressive Hydraulic CushionsTM ), amely a Citroën modellekre jellemző kiváló útfogást biztosít. A C5 Aircross a Citroën 2017-es nemzetközi offenzívájának egyik fontos fegyvere: Kínában már az év második felétől kapható lesz.

A 2017-es Genfi Autószalonon bemutatott C-Aircross tanulmány után, mely az év végén Európában piacra kerülő új kompakt SUV előhírnöke volt, a Citroën folytatja az SUV szegmensben indított nemzetközi offenzíváját. A hamarosan leleplezésre kerülő, nemzetközi forgalmazásra szánt új C5 Aircross egy újabb állomást képvisel a márka termékstratégiájának megvalósításában. A világszerte népszerű SUV-k az összeladások közel egynegyedét teszik ki, a kalandra és biztonságra egyaránt vágyó ügyfelek elvárásaihoz igazodva. Ehhez olyan könnyen azonosítható stílusjegyekre támaszkodnak, mint a nagy kerekek, az erőtől duzzadó, biztonságérzetet keltő idomok vagy a tekintélyparancsoló megjelenés. A Citroën ehhez a szegmenshez is a saját örökségéhez hűen közelít.

Felismerve azoknak az ügyfeleknek az igényeit, akik nem akarják többé feláldozni a praktikus szempontokat a megjelenés oltárán, a Citroën az SUV-k új generációját indítja útjára, amelyik a hagyományos SUV-jellemzők mellett saját egyéniséggel bír, és minden utas számára egyformán kellemes élményt garantál. A két évvel ezelőtt Sanghajban bemutatott Aircross tanulmányra épülő mostani modell újabb bizonyíték arra, hogy a márka bármelyik szegmensben képes újat alkotni és saját, egyedi arculatát érvényre juttatni.

DIZÁJN: EGY ENERGIKUS, HATÁROZOTT SUV A C5 Aircross kívül-belül energiát és magabiztosságot sugároz. Az erőtől duzzadó, robusztus külső a harmonikus sziluettnek köszönhetően mégsem arrogáns. A magas motorháztető, a 2,73 m-es tengelytáv, a rövid túlnyúlások, az erőteljes grafikai elemekkel tűzdelt, lendületes és organikus formák mind hozzájárulnak a kiegyensúlyozott összhatáshoz. A C5 Aircross egyénisége a szegmensben egyedülálló módon egyszerre merész és megnyugtató kisugárzású. A kényelem jegyében fogant utastérben az erő és a tágasság érzése dominál. Nagy szerepe van ebben a vízszintes tagolású, robusztus műszerfalnak, mely szélesíti a teret, a kagylószerű, nagy üléseknek, a széles és magas középkonzolnak, valamint a kényelem- és biztonságérzetet növelő, puha tapintású, meleg anyagoknak.

KÉNYELEM: IGAZI VÉDJEGY AZ SUV-K VILÁGÁBAN. A Citroën Advanced Comfort® program elveit követő, modern és innovatív szellemű új C5 Aircross kényelmével és helykínálatával valami teljesen újat képvisel a szegmensben. Kihasználja az EMP2 padlólemez kínálta lehetőségeket az intelligens felépítés és a jó közérzet javára. Ráadásul az új C5 Aircross az első olyan gépjármű, amelyiknél progresszív hidraulikus ütközőelemekkel (Progressive Hydraulic CushionsTM) ellátott felfüggesztést alkalmaztak. Ez az új felfüggesztési rendszer hatékonyabban szűri az útegyenetlenségeket, és a Citroënre jellemző kivételes menetkényelmet biztosít. Belül is minden útra csábít: a panoráma napfénytető jóvoltából tágas és világos az utastér, az első ülések fűtés- és masszázsfunkcióval rendelkeznek, a kényelmes hátsó üléspad kivételesen nagy lábteret biztosít, és a speciális légtisztító rendszernek köszönhetően a levegőminőség is kiváló. A jól olvasható, 12,3” digitális TFT műszercsoporttal és 8” HD minőségű kapacitív érintőképernyővel felszerelt C5 Aircross csúcstechnológiás vezetéssegítő rendszereket alkalmaz: Active Safety Brake, aktív holttérfigyelő rendszer, Stop funkcióval rendelkező adaptív sebességszabályozó stb. A Grip Control és lejtmenet-szabályozó funkciókkal is ellátott C5 Aircross terepen is biztonsággal mozog, és a Citroën modellek közül elsőként alkalmaz Plug-in Hybrid PHEV hajtásláncot.

A Sanghaji Autószalonon bemutatásra kerülő C5 Aircross kínai forgalmazása 2017 októberében kezdődik. A modell európai debütálása 2018 második felében várható.

 

„Az új C5 Aircross a Citroën dinamikus előretöréséről tanúskodik. Egy olyan márkáéról, amelyik a világ minden részén odafigyel az ügyfelek elvárásaira. Az SUV piacon indított offenzívánk eszközeként azt bizonyítja, hogy képesek vagyunk a magunk eredeti módján megközelíteni ezt a szegmenst, markánsabb egyénisége és nagyobb kényelmet rendelve hozzá. Az új C5 Aircross egyértelműen hozzá fog járulni a Citroën sikeréhez.”  Linda Jackson, a Citroën vezérigazgatója

Citroen