Hírek

DS E-TENSE

EGYEDÜLÁLLÓ, NAGY TELJESÍTMÉNYŰ MODELL REÁLIS JÖVŐKÉPPEL

Egy évvel a márka létrehozása és alig pár héttel az európai modellválaszték megújítása után a DS egy egyedülálló autóval áll elő: ez a DS E-TENSE. A nagy francia divatházak legjobb kézműves hagyományait a digitális tervezési eszközökkel kombináló DS E-TENSE a márka technológiai és formatervezési jövőképe. A luxust és a high-tech megoldásokat ötvöző, nagy teljesítményű, avantgárd kreáció elektromos hajtásláncot kapott.

516 Nm, 402 LE, csend, zéró emisszió… az alaphangulatot már ez a néhány jellemző megadja. A DS E-TENSE a 2016-os Genfi Autószalonon mutatkozik be.

AZ AVANTGÁRD DIZÁJN ÉS A TECHNOLÓGIA TALÁLKOZÁSA
Az Ametrin zöld fényezésű Grand Tourisme kupékarosszérián végignézve csak egy vágyunk van: mozgásban látni!

A DS márka számára olyannyira fontos avantgárd stílus az autó hátsó kialakításán érhető tetten. Hasonlóan a DIVINE DS-hez, a DS E-TENSE-en sem találunk hátsó ablaküveget, ami a formatervezők számára nagy szabadságot biztosított, a termékfejlesztőknek pedig lehetőséget adott a digitális « visszapillantó » bemutatására.

Hűen a DS elveihez, a fényszórók kialakítása most is különleges figyelmet kapott. A LED modulok (DS ACTIVE LED VISION) megmunkálását az ékszerek és az órák világa inspirálta. Az autó « tekintetét » gyöngyhímzés-szerűen kialakított nappali menetfények határozzák meg. A hátsó irányjelzőket a tetőbe integrálták, hasonlóan az 1955-ös DS megoldásához. A hátsó lámpák full LED technológiát és pikkelyszerű kialakítást kaptak, olyanok, mintha önálló életet élnének, egyúttal irányt mutatnak a következő DS modellek tervezéséhez.
Az utastérben olyan nemes anyagokkal találkozunk, mint a díszvarrott, patinás bőr, vagy a középkonzol különlegesen megmunkált alumínium felülete. A DS kárpitos mestereinek 800 munkaórájára volt szükség az ülések speciális óraszíj mintázatának és a műszerfal borításának megtervezéséhez, teszteléséhez és végleges kialakításához. A műszerfal futurisztikus hangulatát a hideg acélfelület adja meg, ezt egészíti ki a kormánykerék hangsúlyozottan sportos kialakítása.

FRANCIA LUXUSMÁRKÁK TALÁLKOZÁSA
A különlegesen megmunkált utastérben olyan kiegészítők kaptak helyet, amelyek francia luxusmárkákkal való együttműködésben készültek, munkájuk eredménye tökéletesen tükrözi a DS márka alapértékeit.

A BRM Chronographes által egyedileg készített óra
Ezt az órát a BRM Chronographes a DS E-TENSE vezetője számára készítette. Hordható a csuklón viselve, de rögzíthető az autó középkonzolján is. A háza 90 ° -ban döntött helyzetű, így vezetés közben is leolvasható róla az idő.

A FOCAL által biztosított, különleges audio élmény
A tökéletesen zajszigetelt utasteret a FOCAL 9 hangszórós Utopia hifi rendszere varázsolja valóságos auditóriummá. A francia FOCAL szakértelme és az alkalmazott technológia tovább emeli a különleges autó nyújtotta élvezetet.

ELŐREMUTATÓ TECHNOLÓGIA
Nagy teljesítményű elektromos autó
A Formula E-ben sikerrel szereplő DS a hátsókerék-hajtású E-TENSE modell számára egy tiszta, csendes és nagy teljesítményű erőforrást tervezett. A 100%-ban elektromos motor 402 LE-s, maximális nyomatéka 516 Nm. Autonómiája 310 km vegyes ciklusban, míg városban 360 km hatótávolságra képes. A DS E-TENSE egyértelműen a nagy teljesítményű GT-k kategóriájának képviselője. A lithium-ion akkumulátorok az autó padlólemeze alatt kaptak helyet, ami a súlypontot lejjebb helyezi, gondoskodva a tengelyek közötti kiegyensúlyozott nyomatékeloszlásról.

A parametrikus dizájn alkalmazása
A 2015-ös DS 4 Concept után most a DS E-TENSE egyes darabjai is az új, innovatív és avantgárd tervezési módszer, a parametrikus dizájn segítségével készültek. Ez a leginkább a szabászatban és az építészetben alkalmazott metódus a szokásostól merőben eltérő felületképzést tesz lehetővé. Ennek bizonyítéka a DS E-TENSE műszerfala, amelynek futurisztikus acélstruktúrája szinte szoborszerű. A hűtőrács szintén a parametrikus dizájn és 3D nyomtatás eredménye.

A DS LED VISION –től a DS ACTIVE LED VISION-ig
A jelenlegi DS modellek DS LED VISION technológiája DS E-TENSE-ben magasabb szintre lép. Az aktív LED modulok 180° -ban képesek elfordulni.

Új technológiák, maximális odafigyelés a részletekre
Az autóban olyan innovatív megoldásokat találunk, mint a hátsó kamerához kapcsolt digitális „visszapillantó”, vagy a « clean cabin » technológia, amely érzékeli, elemzi és folyamatosan szűri a kívülről jövő szennyező részecskéket, így biztosítva az utastér egészséges levegőjét.

SZENVEDÉLY ÉS HATÉKONYSÁG TALÁLKOZÁSA
A karbonból készült karosszériaszerkezet alá kettős háromszög lengőkaros futómű került. Az alacsony súlypont precíz irányíthatóságot és stabilitást garantál, míg a karosszériaforma, a karbon szálas diffúzor és a teljesen sík padlólemez nagyban javítják a DS E-TENSE aerodinamikai tulajdonságait. Ne feledkezzünk speciális MICHELIN gumiabroncsokról sem, amelyek tökéletesen alkalmazkodnak a nagy nyomatékú elektromos hajtáslánc által támasztott követelményekhez.A vezető előtt egy 12’’-os HD kijelző kapott helyet, amelyet 10’’-os érintőképernyő egészít ki. Utóbbi vezérlését egy a Coyote –tal közösen fejlesztett intuitív rendszer biztosítja. Az autó működésére vonatkozó technikai információk és a teljesen új fejlesztésű médialejátszó minden utas számára hozzáférhetőek.

TECHNIKAI JELLEMZŐK
– Méretek : H 4,72 x SZ 2,08 x M 1,29
– Motor : 100% elektromos, 402 LE
– Akkumulátorok : 53 kWH (360 V)
– Gyorsulás : 4,5 s 0 – 100 km/h
– Autonómia : 360 km (városi ciklus) vagy 310 km (vegyes ciklus)
– Maximális nyomaték : 516 Nm
– Végsebesség : 250 km/h
– Tömeg : 1,8 tonna
– Gumik : MICHELIN Pilot Supersport ; Elöl : 245/35 ZR 20 ; Hátul : 305 /30 ZR 20
– 2 hajtott kerék
– Önhordó karbon karosszéria
– Audiorendszer : Focal Utopia 9 hangszóróval, 640 W, digitalis jelprocesszor

Citroen