Hírek

Megújul a Citroën kompakt szedánja: C-ELYSEE

Párizs, 2016. november 14.

 

A Citroën ma leplezi le a megújult C-Elysée-t. Ez a több kontinensen is forgalmazott lépcsőshátú modell kettős sikert hozott a márkának: 2012-es bevezetése óta közel 400 000 példány fogyott belőle olyan fontos piacokon, mint Kína, Törökország, vagy Algéria, ugyanakkor a versenysportban is kiválóan szerepelt a FIA WTCC-ben elért három konstruktőri világbajnoki címmel.  A C-Elysée megjelenése elegánsabb lesz: új frontrészt, 3D hatású hátsó lámpákat, új dísztárcsát, egy új 16” méretű könnyűfém keréktárcsát, valamint két új karosszériaszínt kap. A kényelméért és térkínálatáért kedvelt modell technológiai tartalma is fejlődik.

 

KOMPAKT SZEDÁN VONZÓ STÍLUSSAL ÉS MAGAS HASZNÁLATI ÉRTÉKKEL

 

A Citroën C-Elysée frontrésze teljesen megújul. Az új lökhárítónak köszönhetően magára ölti a márka új stílusát és még jobban kifejezésre jut robusztussága és szélessége.

 

Az új hűtőrács beleolvad a fényszórókba, amelyek szintén megújulnak. A hűtőráccsal egységet képező fényszórók szélesebbnek mutatják az autót. A hatást tovább fokozza az alsó, horizontális légbeömlő, amelynek szélein új megjelenésű ködfényszórókat találunk, amelyek felett helyet kaptak a LED-es nappali menetfények.

 

Az új C-Elysée is megkapta az új Citroën modellekre jellemző 3D hatású hátsó világítótesteket, amelyek szélesebbnek és elegánsabbnak mutatják az autót. Az oldalnézetet tekintve az új 16”-os „3D” dísztárcsák és az ugyanekkora méretű „San Diego” könnyűfém keréktárcsák jelentenek újdonságot. A karosszéria két új fényezést kaphat, az egyik a C4 Picassón megismert Lazuli kék, a másik az Artense szürke.

Belül új, a felszereltségi szinthez igazodó, új műszerfali betéteket találunk az utas előtt. A műszerfal úgy módosult, hogy fogadni tudja az új 7”méretű érintőképernyőt. A műszerpanel is megváltozott, jelzései látványosabbak és áttekinthetőbbek.

KÉNYELEM, TÁGASSÁG ÉS MODERN TECHNOLÓGIA

A kényelméről és tágasságáról ismert C-Elysée kiváló úttartással rendelkezik és az útminőségtől függetlenül kellemes menetkomfortot nyújt. Kompakt külső méretei ellenére a hátsó lábtere az eggyel nagyobb kategóriára jellemző méretű. Csomagtere nem kevesebb, mint 506 literes. A robusztus és kényelmes limuzin technológiai tartalma is megújult:

 

  • CITROËN Connect Radio : Az újgenerációs 7’’-os érintőképernyővel könnyebb a rádió használata. Az új rádió magában foglalja a telefon- és a multimédia funkciókat is. A Mirror Screen (Android Auto & CarplayTM) rendszer lehetővé teszi a mobiltelefonon található, kompatibilis alkalmazások elérését. A még több kényelemért mostantól a hangvezérlés is elérhető mind a telefon-, mind a médiafunkciókhoz.

 

  • CITROËN Connect Nav: a Citroën Connect Radio szolgáltatásain felül ez az új 3D navigációs rendszer valós idejű navigációt, 2 ujjas zoomolást és javított térképadatbázist kínál. Az európai nagyvárosok és épületeik 3D-ben jelenítődnek meg. Többsávos úton egy nyílrendszer segíti a megfelelő sáv könnyebb kiválasztását.

A megújult C-Elysée modern és takarékos motorkínálattal rendelkezik, igazodva a forgalmazó országok eltérő igényeihez. A benzinmotor-választékban megtaláljuk a manuális sebességváltóval szerelt PureTech 82-t, valamint a VTi 115-öt, amely manuális, vagy újgenerációs EAT6 automata sebességváltóval is elérhető. A BlueHDi dízelmotor teljesítménye piactól függően 92, vagy 100 LE lehet.

 

A Spanyolországban, Vigóban gyártott új C-Elysée forgalmazása 2017 első negyedévében kezdődik meg. A Wuhan-ban készülő kínai változat hasonló módon újul meg és ugyanekkor várható a bevezetése.

Citroen