Hírek

Sam Bird első dobogós helyén a DS Virgin Racing-en

sam_bird_ds_virgin

A putrajaya-i pályán ismét remeklő Sam Bird minden várakozást felülmúlva megszerezte a DS Virgin Racing első dobogós helyét a 2015-2016-os évadban.

A jól sikerült szabadedzések után a kvalifikációk már kevésbé alakultak jól Sam Bird számára, miután a 3. kanyarban történt egy nagyobb ütközés. A rajtrácson a 14. helyről induló 28 éves brit pilóta kilátásai nem voltak túl jók, de végül kiváló versenyzéssel a második helyet sikerült megszereznie Lucas di Grassi mögött.

Jean-Éric Vergne számára frusztrálóbban alakult a nap, mivel az első kanyar után összeakadtak Nick Heidfeld-del és Jacques Villeneuve-vel, így fel kellett adnia a versenyt.

A verseny közepén Sam Bird a pilóták második csoportjában tudott autót cserélni, így elég jó pozícióból, a kilencedik helyről tudta folytatni a versenyt. A hatékony akkumulátor-használat és Sam ügyessége lehetővé tették feljebb jutást a mezőnyben.

Ugyanazzal a lendülettel, amellyel tavaly az első helyig jutott, Sam Bird 3 körrel a cél előtt, profitálva Loïc Duval és Robin Frijns csatájából, megelőzte versenytársait és végül a dobogóig jutott. Jérôme d’Ambrosio – Duval csapattársa – futóműhibával küszködött, ami lehetővé tette Sam számára, hogy megszerezze a második helyet. Immár 24 pontjával a DS Virgin Racing pilótája a harmadik helyet foglalja el a pilóták versenyében.

Az eredményt még örömtelibbé teszi az a tény, hogy Sam autójának egyik töltőrendszere meghibásodott alig egy órával a verseny előtt, és a DS Virgin Racing csapatának rövid idő alatt teljesen újra kellett építenie a versenyautó hátsó traktusát, de a szakemberek ezt a feladatot kiválóan teljesítették.

„ Az eredményt a DS Virgin Racing-nek köszönhetem ! A srácok nagyon keményen dolgoztak a verseny indulása előtt jelentkező problémák megoldásán ” – jelentette ki Sam Bird a célba érés után. „Nagy nyomás alatt voltak, nem beszélve a hőség és a pára miatti munkakörülményekről. Tudjuk, hogy gyorsaság kell a sikerhez, de képesnek is kell lenni beérni. Ez az, ami kiválóan sikerült ma.”

Jean-Éric Vergne hozzátette: „Nagyon frusztráló élmény volt ennyire hamar befejezni a versenyt. Nem is igazán tudom, mi történt, egyszerűen nem volt hova mennem az első kanyarban. Viszont nagyon örülök Sam és a csapat sikerének. Ez igazi csapatmunka volt!”

„Nagyon örülünk, hogy ismét dobogós helyet értünk el itt Putrajaya-ban, miután Sam tavaly megnyerte a versenyt ” – mondta Alex Tai, a DS Virgin Racing csapatfőnöke. „ A DS erőátviteli rendszerének megbízhatósága és tartóssága is kellett ehhez a fantasztikus eredményhez. Szeretném megköszönni a teljes csapat erőfeszítését, amelynek köszönhetően sikerült az autó két alkotóelemét kicserélni alig a verseny kezdése előtt.”

A FIA Formula E bajnoksága most Uruguay felé veszi az irányt: a következő ePrix Punta de Este-n lesz december 19-én.

Citroen