Hírek

ÚJ C3 AIRCROSS

A CITROËN A 2017-ES FRANKFURTI AUTÓSZALONON: AZ ÚJ C3 AIRCROSS KOMPAKT SUV VILÁGPREMIERJE

A 2017-es Frankfurti Autószalonon a Citroën a szabadidő-autók piacán indított offenzívájának konkrét lépéseként bemutatja az ÚJ C3 AIRCROSS KOMPAKT SUV-t: az újdonság az egyterűekre jellemző helykínálattal és variálhatósággal, kivételes kényelemmel és a legújabb csatlakoztatási technológiákkal büszkélkedhet.

kalandvágyók számára két további újdonsággal készül a márka:
SPACETOURER RIP CURL CONCEPT a korlátlan szabadság jegyében született, különleges 4×4-es kisbusztanulmány a nomád életmód kedvelőinek;
ÚJ E-MEHARI STYLED BY COURRÈGES: két ikonikus francia márka kreatív együttműködésének gyümölcse egy limitált széria, amely előrevetíti az E-MEHARI második generációját.

A három modell három különböző felfogást és autós élményt képvisel, bizonyítva, hogy a Citroën jó érzékkel merít a különböző életstílusokból, és korszerű, karakteres válaszokat képes adni korunk kihívásaira. A márka alapfilozófiája a CITROËN ADVANCED COMFORT® program keretében fogant, utánozhatatlanul kényelmes és merész modellein keresztül minden piaci szegmensben, a világ minden régiójában érvényesül. A márka a sikeres új termékek mellett (a C3-ból már 170 000 db fogyott) hálózatát és mobilitási szolgáltatásait is folyamatosan fejleszti, hogy egyedülálló, különleges autós élményben részesítse ügyfeleit.

A Citroën a Frankfurti Autószalonra a következő újdonságokkal készül:
 ÚJ C3 AIRCROSS KOMPAKT SUV. A június 12-én leleplezett különleges SUV egyedi felépítésével, valamint erőt és frissességet sugárzó fellépésével hívja fel magára a figyelmet. A személyre szabási lehetőségek gazdagságának illusztrálásaként az autószalonon több karosszériaszín és belső hangulatvilág kombinációja is megtekinthető. Az utastér a helykínálat, a variálhatóság és a fényviszonyok tekintetében a márka szaktudásának legjavát hozza, és igazi hivatkozási pontnak számít a szegmensben. A modell tágas, kényelmes utasteret, 12 korszerű vezetéssegítő rendszert, valamint 4 csatlakoztatási technológiát tudhat magáénak. A C3 Aircross városban és országúton egyaránt otthon van, SUV karaktere, valamint a lejtmenet-szabályozóval kiegészülő Grip Control jóvoltából pedig kalandosabb utaktól sem riad vissza. Kényelem és használati érték vonatkozásában új mércét állít az SUV-k elé.

SPACETOURER RIP CURL CONCEPT. A Citroën és a Rip Curl együttműködésük folytatása mellett döntött, és a szabadságvágy igazi megtestesítőjeként egy nem mindennapi járművet hozott létre. A SpaceTourer egy különleges kiadásáról van szó, mely a kültéri sportok szerelmeseinek készült. Az Automobiles Dangel fejlesztésében megvalósult összkerékhajtásnak köszönhetően a kisbusz számára a nehezen megközelíthető helyek sem okozhatnak többé problémát. A kötöttségektől való teljes megszabadulást pedig a Pössl által létrehozott kompakt kempingváltozat jelenti. A SpaceToureren tehát már kétféle átalakítás is igényelhető. A dizájnos, ugyanakkor rendkívül funkcionális lakóautót a választott színkombinációk és anyagok tekintetében kívül-belül különleges, eredeti megoldások jellemzik. A természetközeli, outdoor programok kedvelői számára egy robusztus, a mindennapokban is jól kezelhető, élhető kempingbusz született. A tanulmányban fokozottan élvezhetjük a SpaceTourer előnyös tulajdonságait: a variálhatóságot, az egyszerű használatot, a kényelmet és a hasznos technológiákat. A Rip Curl szörfcsapata is a SpaceTourer Rip Curl Concept fedélzetén indul el következő körútjára (Rip Curl Tour by Citroën), melyre 2017. október és 2018. január között kerül sor.

E-MEHARI STYLED BY COURRÈGES. A karakteres külsejű, 100%-ban elektromos négyszemélyes kabrió igazi szabad szellem az autók között. Az új változat hard top tetővel, központi zárral és légzsákokkal gazdagodott. Teljesen újragondolt belterében a jellegzetes Citroën stílusjegyek köszönnek vissza. Az E-MEHARI új generációjának első képviselője egy a Courrèges divatházzal közösen tervezett, limitált kiadású, exkluzív változat. A továbbra is a fenntartható mobilitás és az elegancia jegyében folytatott együttműködés keretében a két ikonikus márka most egy kívülről teljesen feketébe öltözött változatot hozott létre (a tetőíveket is beleértve), ahol a karosszéria színével élénk kontrasztot képez a Courrèges jellegzetes színvilágának megfelelő vakítóan fehér belső.

C3 WRC: A bevezetése óta több mint 170 000 példányban elkelt szériamodell mellett a C3 WRC változata is megtekinthető a Citroën standján.

A márka által kínált korszerű szolgáltatások kibővítik a mobilitási lehetőségek körét és egyszerűsítik az autósok életét. Ilyen például a Citroën Advisor, a Citroën kereskedésekről és termékekről szóló online véleménynyilvánítási oldal vagy az olyan új mobilitási szolgáltatások, mint a Citroën Rent&Smile, melyen keresztül márkakereskedőnktől Citroën modelleket kölcsönözhetünk vagy a Citroën Earn&Drive, ahol a márka ügyfelei pénzt kereshetnek azzal, hogy bérbe adják autójukat.

A fényárban úszó, vonzó márkastand meleg anyagaival otthonos teret varázsol a látogatók köré, ahol megvalósul a márka „Be Different, Feel Good” jelmondatában foglalt ígéret. A nagyközönség a Maison Citroën-ben többek között a majdani Citroën kereskedések előképét is megcsodálhatja.

EURÓPAI SUV-OFFENZÍVA: C3 AIRCROSS
A márka új kompakt SUV-ja világpermierként a Frankfurti Autószalonon mutatkozik be. A szabadon személyre szabható, kifejező stílusú és megnyerő C3 Aircross egyedi megjelenésével az autózás egy másfajta megközelítését képviseli, mely a Citroën Advanced Comfort® programon keresztül a mindenre kiterjedő kényelemre, a helykínálatra, a variálhatóságra és az egyszerű használatra helyezi a hangsúlyt. Tágas belterével, kivételes variálhatóságával és a kínálatában megtalálható12 vezetéssegítő technológiával a C3 Aircross valóban új színt hoz az SUV-k világába.

SZEMÉLYRE SZABHATÓ, KARAKTERES KOMPAKT SUV
Az új Citroën C3 Aircross egy 4,15 m hosszú kompakt SUV, mely erőt, eredetiséget és frissességet sugárzó fellépésével hívja fel magára a figyelmet. Az új Citroën modellekre jellemző egyedi felépítéssel bír, és a biztonságérzetet nyújtó, masszív SUV-k valamennyi attribútumával rendelkezik: megemelt hasmagasság és vezetési pozíció, első és hátsó karosszériavédő betétek, nagyméretű kerekek és sárvédő-szélesítések. Erőtől duzzadó idomait erőteljes grafikus elemek – pl. a tetősíneken alkalmazott kontrasztszín, a hátsó ablak vonalkázása – teszik még hangsúlyosabbá. A C3 Aircross rendkívül gazdag személyre szabási kínálatával is kitűnik: összesen kilencvenféle külső kombináció (köztük a kéttónusú változatokhoz kínált négyféle tetőszín, valamint 4 színcsomag) és öt jól megkülönböztethető belső hangulatvilág közül választhatunk. A gépkocsi belsejében a vízszintes tagolású formaterv tágas, ugyanakkor védelmező tér benyomását kelti. A C3 Aircross SUV jellege és kiváló menettulajdonságai a volánnál is megmutatkoznak. Kompakt méreteinek köszönhetően városban rendkívül mozgékony, a lejtmenet-szabályozó funkcióval kiegészülő Grip Control® rendszer jóvoltából pedig kalandosabb utaktól sem riad vissza. Erőforrásai között számos kiváló hatásfokú, gazdaságos benzin- és dízelmotor található.

A SZEGMENS LEGTÁGASABB ÉS LEGJOBBAN VARIÁLHATÓ KOMPAKT SUV-JA
Az új generációs kompakt SUV praktikus tulajdonságait és tágas belterét a testi-lelki jó közérzetre egyaránt nagy hangsúlyt fektető Citroën Advanced Comfort® program diktálta. Az ötletes felépítésnek köszönhetően az új C3 Aircross a mindennapi használat során könnyen kezelhető kompakt szabadidő-autónak bizonyul, mely a kényelem és a funkcionalitás terén semmilyen kompromisszumot nem ismer. Az utasokat nagyméretű, kényelmes ülések, kivételes helykínálat (legnagyobb tető alatt mért magasság, tágas lábtér), rendkívüli variálhatóság (két részben csúsztatható üléspad, az első utasülés asztalka helyzetbe állítását követően 2,40 m hosszú rakodófelület) és rekordméretű csomagtartó (410–520 l) várja. A jó közérzethez a fényben fürdő utastér is hozzátartozik – erről a nagyméretű, nyitható panoráma üvegtető gondoskodik. A C3 Aircross ötletes tárolóhelyeket kínál (ilyen például a középkonzolban elhelyezett vezeték nélküli okostelefon-töltő), és számtalan vezetéssegítő funkcióval, ill. hasznos technológiai megoldással van felszerelve: Head-up display, Active Safety Brake, adaptív fényszóró, sebességkorlátozás-felismerő rendszer sebességajánlással, Park Assist, CITROËN Connect Nav stb.

SPACETOURER RIP CURL CONCEPT: HATÁROK NÉLKÜL
A Citroën és a Rip Curl folytatja az együttműködést és a szabadságvágy szimbólumaként egy nem mindennapi járművet kínál. A két márka érthető módon a SpaceTourerben, a kaland és kikapcsolódás jegyében fogant kisbuszban találta meg a közös munka alapját. A kiváló menettulajdonságokkal rendelkező, hasznos technológiákkal gazdagon felvértezett, jól manőverezhető Spacetourer dizájn, helykínálat és kényelem tekintetében a Citroën szaktudásának legjavát képviseli. A Rip Curl pedig mint a szörfös világ 1969 óta meghatározó szereplője, minden szakértelmével azon volt, hogy egy praktikus és funkcionális eszközt varázsoljon belőle a kültéri sportok és az utazás szerelmeseinek. Az autószalon alkalmával a SpaceTourer a Pössl által végrehajtott karosszériaátalakítást követően robusztus és praktikus kompakt lakóautóvá változott. A tanulmányautó számára az Automobiles Dangel fejlesztésében megvalósult összkerékhajtásnak köszönhetően a nehezen megközelíthető helyek sem okozhatnak többé problémát. A BlueHDi 150 S&S motor gondoskodik a megfelelő teljesítményről és sokoldalúságról.

CITROËN & RIP CURL: KÉT MÁRKA EGYMÁSRA TALÁLÁSA A DIZÁJN ÉS A KIKAPCSOLÓDÁS JEGYÉBEN

A Rip Curl és a Citroën dizájnerei a szabadtéri sportok és a szörf emblematikus autójának álmodták meg a SpaceTourer Rip Curlt. A választott anyagok és színek, a speciális kivitel és a minden részletre kiterjedő figyelem egytől egyig a tanulmány sportos, szörfös és outdoor karakterét erősítik.

Európai turné: Rip Curl Tour by Citroën
2017. október és 2018. január között a SpaceTourer Rip Curl Concept a Rip Curl szörfcsapatával a fedélzetén körbejárja Európát. A legszebb német, angol, francia, spanyol, portugál és olasz szörfözőhelyeken mintegy húsz állomást ejtenek útba, ahol a nagyközönség a Rip Curl profi szörföseinek társaságában ingyen tesztelheti a neves márka legújabb vívmányait. A turné egyben ideális alkalom a szenvedélyes szörfösöknek készült különleges tanulmányautó felfedezésére is. És hogy a téli sportok szerelmeseiről se feledkezzünk meg, a turné vége Franciaország, Svájc és Ausztria hegyei között a snowboard jegyében zajlik majd.

A szörfbuszokra jellemző, egy tömbből faragott külső
A SpaceTourer Rip Curl Concept átvette a legendás szörfbuszok jellegzetes stílusjegyeit, köztük a kétszínű karosszériát. A választott színek a természeti környezettel harmonizáló, robusztus járművet mutatnak: az autó felső része sötét árnyalatú khakizöld, az alsó pedig sugárzó bézs. A karosszéria-övvonal magasságában húzódó neonsárga csík üde színfoltot képez a két árnyalat között és feldobja a jármű sziluettjét. A szintén zöld felnyitható tető nyitott állapotban hozzáillő anyagokkal egészül ki: khaki textil, nagyméretű szúnyogháló és a karosszéria közepén húzódó csíkkal harmonizáló neonsárga szegélyek. A 17” gyémántfényű alumínium keréktárcsákon meglepő módon visszaköszön az alsó rész bézs árnyalata. A jármű harcedzett külsejét erősítendő az első és hátsó lökhárító egy selyemfényű szürke védőelemmel egészült ki.

Erős kontrasztokra épülő, egységes külső és belső stílus
A beltér kialakítása tökéletesen illeszkedik a külső megjelenéshez. Az ülések továbbviszik a vízszintes tagolást és a karosszériánál megfigyelt kéttónusú kiképzést, jelentősen növelve ezzel a térérzetet. Az üléseket elegáns khaki bőr borítja, a bordák között vízszintes tűzéssel. A háttámlák felső része, a fejtámlák, az ajtóbetétek és az ülőlapok eleje sötétszürke Alcantara borítást kapott, mely a bőrünkkel érintkezve (váll, comb, alkar) bársonyos érzetet kelt. Itt is megtalálható a márka legfrissebb szériamodelljeire jellemző kontrasztszín: a neonsárga színfoltokban a karosszéria-övvonal élénk színe köszön vissza. Az üléseket ennek megfelelően díszvarrások, színes szegélyek és egy neonsárga csík díszítik. Az ülések mellett a műszerfalon, a kormányon és az ajtókon is fellelhetők a tanulmányautó identitásához hozzá tartozó neonsárga díszítőelemek. A teljes belső berendezés átalakításra került. A matt feketére festett felületeken jól kiemelik a tárolóhelyeket a kontrasztos neonsárga sávok. Az első ülések hátoldalán a lehajtható asztalkákat khakiszínű bőr, a zsebeket pedig sötétszürke Alcantara kárpit borítja. Az összecsukható asztal khakiszínű.

Minden részletében a szörfözés szerelmeseit szolgálja
A SpaceTourer Rip Curl Concept a még kényelmesebb és egyszerűbb használat érdekében különböző speciális felszereléseket kínál, köztük az Outdoor csomagot. A tanulmány – igazi mobil otthon módjára – a csomagtérajtóba beépítve egy függönnyel ellátott tusolót rejt magában, mely kellemes felfrissülést nyújt egy szörfözéssel töltött fárasztó nap után. Az egyik belső tárolóhelyen elrejtett víztartállyal összekötött zuhanyozó a csomagtérajtó nyitott állapotában a gépkocsi hátsó felében helyezkedik el. Egy átlátszatlan függöny védi az utasteret a kifröcsögő víztől, ill. a tusoló személyt a kíváncsi tekintetektől. Az Outdoor csomagban található további tartozékok leveszik rólunk a felesleges terheket és segítenek abban, hogy valóban a lényegre koncentrálhassunk. Ilyenek például a szörfruháknak kialakított vízálló rekesz, a meteorológiai állomás vagy a jármű aljára rögzíthető trezor, melyben a szörfözés idejére a kulcsokat tárolhatjuk.
Speciális tartozékok még a plafonra erősített hevederek, melyek segítségével két szörfdeszka is szállítható az utastérben és a különböző Fatboy kiegészítők, melyek komfortosabbá teszik az életet az autó fedélzetén és az egyes állomáshelyeken: Lamzac kültéri kanapé, hordozható lámpa, pléd stb.

A MODERN KISBUSZTÓL A VARIÁLHATÓ LAKÓAUTÓIG: TOTÁLIS SZABADSÁG EGYSZER S MINDENKORRA
A Pössl az elsőszámú európai gyártó, amelyik kishaszonjárműveket alakít át lakóautóvá. A SpaceTourer alapjaira épített Campster, mely 2016. augusztusban mutatkozott be a legnagyobb lakóautó-kiállításon Düsseldorfban, egy személygépkocsi és egy lakóautó tökéletes elegye. A SpaceTourer camping car változata – a multifunkciós svájci bicskák mintájára – úgy lett kialakítva, hogy egy szabadban töltött nap után jól essen benne a pihenés és a feltöltődés. A „nomád” életmód és a korlátokat nem ismerő, outdoor szabadidős tevékenységek elvárásaira reflektáló SpaceTourer Rip Curl fedélzetén békés, nyugodt és könnyű időtöltésre rendezkedhetünk be.
A közepes (M) méretű SpaceTourer egy felnyitható tetejű többfunkciós minibusszá alakult, mely a minél kényelmesebb fedélzeti lét érdekében speciális felszereléseket kínál az utasainak. A különböző praktikus kialakításokkal a helykínálat is maximálisra növelhető. A kompakt külső méretekkel rendelkező (4,95 m hosszú, 1,92 m széles, 1,99 m magas) lakóautó rendkívül könnyen kormányozható, és – városban éppúgy, mint a keskeny vidéki utakon – jól lehet vele manőverezni. Visszafogott magasságának köszönhetően a parkolóházakba és a strandparkolókba is gond nélkül befér.

A tanulmányautó a nagyobb mozgásszabadság érdekében két elektromosan működtetett, szabad kezes oldalsó tolóajtóval és nyitható hátsó szélvédővel van felszerelve, belső felszerelései pedig garantáltan tartós, strapabíró anyagokból készültek. A mindennapi és a szabadidős tevékenységek szempontjából egyaránt praktikus, variálható beltérben nappali konfigurációban akár 7 személy is kényelmesen utazhat. Éjszakai kialakításban a két kétszemélyes fekvőhelyen összesen négyen tudnak aludni. A felnyitható tető tisztességes belmagasságot biztosít, így a gépjármű belsejében tartózkodva kényelmesen kiegyenesedhetünk. A Citroën Advanced Comfort® program alapelveihez híven, mely a tervezési folyamat minden állomásán nagy hangsúlyt fektet a kényelemre (legyen szó az ülésekről, a felfüggesztésről vagy a belső helykínálatról), e kompakt, modern és otthonos lakóautóból csupa derű és nyugalom árad.

Praktikusan variálható konyha- és étkezőblokk
A gáztűzhelyből, mosogatóból és rakodóhelyekből álló beépített konyhablokkban – akárcsak otthon – könnyen elkészíthetők az egyszerűbb ételek. Szükség esetén ki is lehet venni és a gépkocsin kívülre helyezni, hogy közelebb legyünk a természethez, vagy ha zavarnak a főzéssel együtt járó szagok. A főzőblokk melletti hűtőben hidegen tarthatjuk az ennivalót és az italokat. A kis konyha rakodóhelyekkel is kiegészül, hogy kéznél legyenek a főzéshez szükséges eszközök és az összes hozzávaló. A főzőblokk folytatásaként a hátsó üléspad előtt egy elrejthető és csúsztatható asztal helyezkedik el, mely körül kényelmesen, ülve étkezhetnek az utasok. Az első ülések hátraforgatásával otthonos étkezőhelyiség alakítható ki az asztal körül. Ha pedig szabadabban szeretnénk mozogni, az asztalt egyszerűen csak le kell hajtani a konyhablokkra, és máris kellemes pihenőtér áll a rendelkezésünkre.

Otthonos hálóhely
A SpaceTourer Rip Curl Concept tervezői egy barátságos, otthonos és kényelmes élettér megalkotását tűzték ki célul. A koncepció ezért bravúros módon két külön hálóteret is magában foglal, mely összesen négy személynek képes fekhelyet nyújtani. A hátsó üléspadot kihajtva sík és – a matracvédő jóvoltából –egyenletes felület alakítható ki, mely a lakóautó belsejében kényelmes fekhelyet biztosít két személy számára. A felnyitható tető egy másik kétszemélyes fekvőhelyet rejt. A tető felnyitásával előtűnik egy matrac, mely az utastér fölött kényelmes fekhelyként szolgál. Ez a háló félig az autó belsejében, félig azon kívül helyezkedik el: az utasok a természet lágy ölén, de a sátorponyva és a szúnyogháló védelmében szabadon élvezhetik a csillagok és a felkelő nap látványát vagy az ágak között fújdogáló szelet.

NAGY TÁVOLSÁGOKRA TERVEZETT KISBUSZ: HOSSZÚ TÁVON IS KÉNYELMES UTAZÁS
Igazi terepes tulajdonságok a Dangel-féle átalakítás jóvoltából
A korlátlan szabadság és kaland jegyében fogant SpaceTourer Rip Curl terepjárós tulajdonságokkal és környezettől függetlenül kiváló menetkényelemmel büszkélkedhet. A nagyobb igénybevételnek megfelelően kapcsolható összkerékhajtással és a szériamodellhez képest megemelt hasmagassággal rendelkezik. A SpaceTourer 4×4-es átalakítása a Citroën hálózatban rendelhető meg, és a terepjáró-specialistának számító, elzászi székhelyű Automobiles Dangel cég végzi.

 

Citroen