Hírek

Új PEUGEOT i-Cockpit®: az érzékekre kihegyezve

A PEUGEOT az új PEUGEOT i-Cockpit® leleplezésével a jövő vezetőhelyéről alkotott elképzelését mutatja be. Az új i-Cockpit vezetőhely a márka jövőbeni modelljeinek utasterét vetíti előre. Még tökéletesebb ergonómia, magasra helyezett digitális műszercsoport, kapacitív érintőképernyő – soha még csúcstechnika nem bújt ilyen tetszetős köntösbe. Tervezésekor figyelembe vették a PEUGEOT 208, 2008 és 308 modellekbe beépített PEUGEOT i-Cockpit® első generációjáról tapasztalatot szerzett 2,2 millió felhasználó véleményét. Az új PEUGEOT i-Cockpit® tovább fokozza a vezetés élményét, és az utasaival együtt a vezetés új, élményteli és stimuláló dimenziójába lép. Az innovatív vezetőhely az utazás során szinte az összes érzéküket igénybe veszi.

PEUGEOT i-Cockpit®: a vezetőhely új fogalma
PEUGEOT járművet vezetni mindig izgalmas élményt jelentett. A márka szaktudása nem szorul bizonyításra a szerkezeti elemek és az úttartás tekintetében, amelyek a dinamikus vezetés élményét, örömét garantálják. A PEUGEOT tovább tanulmányozza, mivel fokozhatná a vezetés örömét, ezért évek óta elmélyülten kutatja, hogyan lehetne a vezetőhely megújításával még élvezetesebbé tenni az autózást.

Ez a kutatás vezetett a belső tér újító szellemű kialakításához. A már ismert PEUGEOT i-Cockpit® elnevezésű koncepció legfontosabb elemei :

 • A kis méretű kormány, amely megkönnyíti az autó irányítását és fokozza a vezetés élményét. Ezzel a kormánykerékkel gyerekjáték a vezetés, természetes, ösztönös cselekvés. Mivel a vezetőnek kisebb karmozdulatokra van szüksége a kormányzáshoz, gyorsabban tud manőverezni, a vezetési pozíció sokkal kényelmesebb.
 • A magasra helyezett műszercsoport a vezető előtt, a látómezőben jeleníti meg az információkat, így a megtekintéséhez nem kell levennie a tekintetét az útról, végig a vezetésre koncentrálhat. A kicsi kormánykerék ergonomikus, kevésbé fárasztó vezetési helyzetet eredményez, ami fokozza a vezető kényelmét.
 • A nagyméretű érintőkijelzőn az intuitív használat szem előtt tartásával egy helyen és jól láthatóan jelennek meg a kényelmi funkciók (rádió, klímaberendezés…) .

 


Az eredmény pedig egy meglepően letisztult, modern és high tech műszerfal. A kapcsolók szinte teljes eltűnése, a nemes anyagok felhasználása és a kimagasló gyártási minőség még különlegesebbé teszi a PEUGEOT i-Cockpit®-ot, és fokozza a vezető örömét, reakcióidejét és koncentrációját. Mostantól a PEUGEOT modellek belső tere nemcsak azonnal és összetéveszthetetlenül felismerhető, hanem sokak számára irigyelt is.

Egyöntetű kereskedelmi siker

Ez az erőteljes arculati azonosság jellemzi 4 éve a márka három legnépszerűbb modelljét, amelyek kivétel nélkül dobogós helyezést értek el kategóriájukban az európai piacon:

 • A 208, amely tavaly újult meg;
 • A 2008, melynek megújult változatát nemrégiben, a genfi autószalonon leplezték le;
 • A 308, a márka best-sellere

Összesen több mint 2,2 millió ügyfélhez jutott el 2012 óta az emblematikus PEUGEOT i-Cockpit® kialakítású vezetőhely. Az Európában és Kínában végzett ügyfélfelmérések egyhangúan azt bizonyítják, hogy PEUGEOT i-Cockpit®-tal felszerelt autóban utazni felemelő és stimuláló érzés. Ezért is döntött úgy a márka, hogy az innovatív koncepciót a PEUGEOT járművek legfontosabb megkülönböztető jegyévé teszi. Ám most ennél is tovább kíván menni, és az érzékek újabb területeit szeretné bevonni, hogy a vezetés valóban egyedülálló, feledhetetlen és addiktív élmény legyen a PEUGEOT járművekben.

Újgenerációs high tech PEUGEOT i-Cockpit®

Ezek a kutatások arra ösztönözték a PEUGEOT-t, hogy létrehozza az i-Cockpit® új nemzedékét, amely magába foglalja a legújabb kényelmi és biztonsági felszereléseket, és az autóban ülők valamennyi érzékszervét « megszólítja » az utazás során.

A PEUGEOT mérnökei és formatervezői egy autó utasterének elejét megformázó modellen álmodták meg az i-Cockpit® új nemzedékét. A rendkívül kidolgozott és tökéletesen funkcionális új PEUGEOT i-Cockpit® vezetőhely az elődje minden jellegzetes vonását magán viseli, ám tovább fejlesztett, modern kivitelben.

 • A kormánykerék még kisebb lett; két lapos részt alakítottak ki rajta, alul és felül, ami jobb fogást eredményez, valamint növeli a vezető látóterét és lábterét.
 •  A magasra helyezett műszercsoport egy nagyfelbontású, 12,3’’-es, futurisztikus grafikájú digitális látványt jelenít meg. A teljes egészében konfigurálható és számos egyedi beállításra alkalmas műszeregységben egy helyen található minden, amit a vezető közvetlenül a látóterében szeretne tudni. Az egyes konfigurációkat még tetszetősebbé teszik az animációk és a látványos képernyőváltások.
 •  A 8’’-os nagyméretű érintőképernyő a műszerfal közepére helyezett tabletként tűnik fel; a kapacitív technikának köszönhetően jobb reakciókészség és praktikusabb használat jellemzi.

 

Mindezt a rendkívül kidolgozott formatervvel ellátott középkonzol egészíti ki. A különlegesen elegáns, krómozott billenőkapcsolók vonzzák a vezető tekintetét, míg lágy, fémes tapintásuk magas minőségérzetet sugall. Ez az érzés tovább folytatódik a modern és ergonomikus sebességváltóval, amely a legkisebb impulzusokra is reagál.

Ebben a belső térben minden az érzékeinket simogatja, a minőség és a korszerűség érzetét árasztja. Az utastér minden részletében precízen kidolgozott, ezt tükrözi a fényes krómból készült elemek dizájnja, a rendkívül körülölelő üléslappal ellátott ülések formája, az ajtópanelek rajzolata, az anyagok merész választása, például a mintás szövet, vagy az illesztések pontossága. Félreérthetetlen felhívás az örömteli vezetésre, hogy végre a kezünkbe ragadhatjuk a kormányt!

Természetesen az új belső kialakítás a csúcstechnika legjavát költözteti az autóba:

 • 3D online hangfelismerő navigáció, többek között Tom Tom Traffic valós idejű közlekedési információkkal, valamint a navigációnak és az irányjelzéseknek közvetlenül a műszeregységbe történő áthelyezésének lehetőségével;
 • Hangfelismeréssel vezérelhető, kihangosítós telefon, az SMS-ek automatikus kezelése (elolvasás, küldés);
 • Információ a rendelkezésre álló sokféle vezetéstámogató rendszerről;
 • Konnektivitás (folyamatos kapcsolattartás a külvilággal) a Mirror Screen funkciónak és az Apple CarPlayTM, a Mirrorlink® és az Androïd Auto technikáknak köszönhetően

Az élmény azonban nem ér itt véget. Az érzelem továbbra is a PEUGEOT egyik legfontosabb értéke, ezért az új PEUGEOT i-Cockpit® még messzebb megy az érzékszervek stimulálásában. Így például szinte minden érzékszervünket azonnal bevonja a rendszer egyetlen gombnyomásra:

 • A látást a megvilágítás intenzitásának változtatásával és a színvilág választási lehetőségeivel
 • A hallást az akusztikai beállításokkal
 • A tapintást az ülésekben kialakított masszázspontokkal
 • A szaglást a parfümbefúvóval

Az ügyfelek kétféle belső kialakítás közül választhatnak: a « Boost » a dinamikus vezetésre fókuszál, míg a « Relax » hangulat a nyugodtabb vezetést helyezi előtérbe. Mindkettő teljes egészében testre szabható és lehetővé teszi, hogy a vezető és az utasok örömét szolgálva páratlanná és felejthetetlenné tegyék az autóban az utazás örömét.

Az új PEUGEOT i-Cockpit® minden területen messzebbre megy. Megjelenésében minőségibb, tervezésében high tech jellegű, a konnektivitásban fejlettebb, összességében ösztönösebb, ugyanakkor az érzelmek és az egyedi kialakítás terén még tovább megy az elődjénél, és a jövő vezetőhelyét vetíti előre. A holnap PEUGEOT-inak belső terét testesíti meg.

PEUGEOT
A vezetés felemelő élményét középpontba helyező, örömteli vezetés, méltóságteljes formaterv, megalkuvás nélküli minőség – ez a márka kötelezettségvállalása az ügyfelekkel szemben, és ez alapozza meg azt az érzést is, amelyet a PEUGEOT járművek ébresztenek tulajdonosukban.

A PEUGEOT, amely a világ közel 160 országában több mint 10.000 értékesítési ponton keresztül forgalmazza termékeit, 2015-ben 4,6 százalékkal növelte eladásait és 1.710.000 járművet értékesített világszerte. A PEUGEOT mindenütt az igényességet, az eleganciát és az érzelmet ötvözi. Arra törekszik, hogy az általános termékpalettát kínáló gyártók között világelső legyen modelljei magas pozicionálásának köszönhetően.

Az 1889-ben útjára indult márka története idén a 2008 DKR versenyautó Dakaron elért győzelmének* köszönhetően újabb fejezettel gazdagodott.
* Nem hivatalos eredmény

Peugeot