Peugeot-iOn

Peugeot iOn

A 100 százalékig elektromos hajtású, energiatakarékos iON a városi vezetés eddig ismeretlen élményét nyújtja. Ez a rendkívül ügyes kisautó rendkívül kíméletes a környezetével szemben: nem bocsát ki ugyanis sem károsanyagot, sem CO2-t.

Ár: 9 380 000 Ft-tól

A modell elérhető az alábbi telephelyeken

Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár, Budai út 175
Telefon: +36 22 303 406
Fax: +36 22 303 306
Nyitva tartás, elérhetőségek, részletek

MIÉRT VÁLASSZAM A PEUGEOT IONT?

Rendkívüli kompaktságának (3,38 m hosszú és 1,47 m széles), elektromos szervokormányának és a kicsi fordulókörnek köszönhetően az iOn könnyen tartja a városi közlekedés ritmusát. Egyedisége és elevensége erős jelenlétet és elismerést élvez a közlekedésben.

KÉNYELEM

A modern és praktikus városi kisautó fogalmához hűen az iOn gazdag alapfelszereltséget kínál valamennyi változatban: fedélzeti komputer, távvezérlős központi zár, elektromos első és hátsó ablakemelő, automatikus fényszórókapcsoló, két behúzható pohártartó, 12 V-os csatlakozó.

ZÉRÓ CO2-KIBOCSÁTÁS

A Peugeot iON környezetvédelmi hatékonysága példátlan: zéró károsanyag-kibocsátás és zéró CO2-emisszió. Ennek elismeréseképpen az autó megkapta a Környezetbarát Autó Nagydíj 2010 (Grand Prix Auto Environnement 2010) címet. A MAAF Assurences által szervezett versenyen a környezetvédelmi szempontból kiemelkedő autók és műszaki megoldások kapnak jutalmat.

KÖNNYED FELTÖLTÉS

Az iON lítiumion akkumulátorának energiatárolási kapacitása jóval felülmúlja az 1990-es években használatos hagyományos akkumulátorokét. Ennek az akkumulátornak úgymond nincs memóriája, azaz feltölthető akár részlegesen is és nem szükséges rendszeresen teljesen lemeríteni. Az iOn rendkívül egyszerűen, 6 óra alatt újra lehet tölteni közönséges 220 voltos konnektorról. Gyorsfeltöltésre is lehetőség van, mégpedig nagyfeszültségű töltőkészülékről, mely által 15 perc alatt 50 százalékos, fél óra alatt pedig 80 százalékos feltöltöttséget lehet elérni.

DESIGN

A lekerekített formák, a nagy, döntött szélvédőben folytatódó kicsi, ívelt motorháztető és a hatalmas üvegfelületek barátságos külsőt kölcsönöznek az iOnnak. Eredeti, dinamikus megjelenése és korszerű technológiája pozitív képet fest vezetőjéről: a modern városi ember képét, akinek fontos a környezet védelme. Minden modell rendelkezik alumínium keréktárcsákkal, ködfényszórókkal és automatikusan felkapcsolódó világítással.

KEZELHETŐSÉG

Rendkívüli kompaktságának (3,38 m hosszú és 1,47 m széles), elektromos szervokormányának és a kicsi fordulókörnek köszönhetően az iOn könnyen tartja a városi közlekedés ritmusát. Egyedisége és elevensége erős jelenlétet és elismerést élvez a közlekedésben.

VEZETŐHELY

A vezetőhelyet az elektromos hajtáshoz kapcsolódó új jellemzők különböztetik meg a hagyományos járművekétől: a központi műszeregységben kaptak helyet az akkumulátor töltöttségét és az energiafogyasztás- és visszanyerés pillanatnyi szintjét jelző mutatók. A két visszajelző fokozatosan figyelmeztet a töltés szükségességére: piktogram figyelmezteti a vezetőt, ha kétegységnyire csökken az akkumulátor töltöttsége, azaz már csak körülbelül 15% a töltöttségi szint. A szokásos információkon kívül a fedélzeti számítógép kijelzi az utolsó kilométerek vezetésmódja alapján becsült hatótávot is.

TÁGAS UTASTÉR

A kívülről rendkívül kompaktnak tűnő Peugeot iON belül meglepően tágas utastérrel rendelkezik. A magas építésnek és a 2,55 m-es tengelytávnak köszönhetően tágas az utastér, négy felnőtt kényelmesen utazhat benne. A vezető ülésének magassága állítható, a két különálló ülésből álló hátsó üléspad támlája pedig külön-külön ledönthető.

KÉNYELEM

A modern és praktikus városi kisautó fogalmához hűen az iOn gazdag alapfelszereltséget kínál valamennyi változatban: fedélzeti komputer, távvezérlős központi zár, elektromos első és hátsó ablakemelő, automatikus fényszórókapcsoló, két behúzható pohártartó, 12 V-os csatlakozó.

CSOMAGTARTÓ

A hátsó ülések külön-külön lehajthatóak, így a csomagtartó mérete tovább növelhető. Az iON akár kis furgonná is alakítható: az üléspad és a biztonsági övek kiemelésével sík rakodófelületet nyerhetünk. A szőnyeggel borított csomagtérpadlóhoz csomagtér elválasztó is tartozik. Az autó ezáltal 1 m3-es rakodótérrel bővül, mely 330 kg súly szállítására alkalmas (nettó súly 308 kg). Poggyászfedő opcióban rendelhető.

AKUSZTIKAI KÉNYELEM

Az iON vezetése újszerű, megnyugtató élményt jelent: a csend (Ügyeljen azonban arra, hogy ura maradjon a járműnek, és figyeljen a csendes járművekhez nem szokott külső környezetre) és a rázkódás nélküli suhanás érzése tölti el az embert. Kívülről csak a forgalom és a menetszél halk zaja szűrődik be az utastérbe – így az iON ideális eszköz a városi közlekedésben.

Peugeot_ion_belső_méret Peugeot_ion_hossz Peugeot_ion_szélesség

“TÉLI CSOMAG”

Az iON szériában tartalmazza a fűthető visszapillantó tükröket és vezető ülést.

AUTOMATA KLÍMA

Az Ion-t elektronikus klímaberendezéssel szerelték fel, mely automata funkcióval is rendelkezik.

MULTIMÉDIA

Az iOnban alapfelszerelés az MP3-lejátszóval kompatibilis CD-rádió és az USB-csatlakozó. A Bluetooth® funkciónak köszönhetően a vezető teljes biztonságban telefonálhat és hallgathatja a telefonjára feltöltött zenéket. Az egyenletes, jó hangzásról a műszerfalon található két magassugárzó és az első ajtókba épített két hangszóró gondoskodik (A vezetőnek továbbra is ügyelnie kell a külső környezetre).

VÉDELEM

Ütközés esetén az iON 6 légzsákkal védi utasait: 2 első légzsák, 2 oldallégzsák, 2 függönylégzsák.

BIZTONSÁGI ÖVEK

Valamennyi üléshelyhez kapcsolódik az öv be nem csatolására figyelmeztetés: az első üléseknék a be nem kapcsolásra, hátul a kikapcsolásra figyelmeztet a jelzés.

GYERMEKEK VÉDELME

Hátul az Isofix rögzítéseknek köszönhetően egy vagy két gyermekülés helyezhető el teljes biztonságban. Az első utasoldali légzsák kikapcsolható, így a gyerekülés ott is elhelyezhető a menetiránnyal háttal.

FÉKRENDSZER

Az utasok maximális védelme érdekében az iOn valamennyi változatában alapfelszerelés az ESP rendszer, amely magába foglalja a blokkolásgátlót (ABS), az elektronikus fékerőelosztót (REF) és a vészfékasszisztenst (AFU). A blokkolásgátló (ABS) kiküszöböli a kerekek teljes blokkolását hirtelen fékezéskor. Ehhez a funkcióhoz társul a vészfékrásegítés (AFU), amely erős fékezéskor további rásegítéssel növeli a féknyomást, csökkentve ezáltal a fékutat. Az elektromos fékerőelosztás (REF) kerekenként szabályozza a fékerőt, így nagyobb és pontosabb fékhatást biztosít különösen kanyarban. Ami az elektromos szervokormányt illeti: amilyen precíz országúton, olyan kellemes a városi manőverezés során. A fékezésről a jelentős energia-visszanyerést biztosító elektromos motorfék és a hagyományos hidraulikus fék kombinációja gondoskodik. A kettő együtt a hagyományos autókéhoz fogható lassulást eredményez.

  


Ajánlatot kérek