SsangYong Korando

A vadonatúj KORANDO nem követésre termett, diktálja az irányt. Önálló stílusa robbanékonyságot és modern értékeket sugároz, mindenütt kiemelkedik a tömegből. Egyediség, erő, technológia. A KORANDO három szóban.

New_Korando
SsangYong

Design

SsangYong Korando

Fedezze fel az új Korandot!

A Korando gyártása 37 éve folyamatos, jelenleg a 4. generációja készül; ennek az egyedülálló örökségnek a birtokában tehát a SsangYong elérkezettnek látta az időt, hogy valami ikonikusat teremtsen.

Az erőteljes SUV-stílust a rátermettségről árulkodó megjelenés, valamint a fekete és magasfényű króm hűtőrács adja a Korandónak. A C-oszlop mentén és az oldalakon végighúzódó dinamikus vonalak karakteres, elegáns profilt kölcsönöznek számára.

Kezes és precíz

A stílusos és jellegzetes KORANDO valódi crossover, amely egyesíti magában a SUV-ok és a szedánok legjobb tulajdonságait, ezáltal nyújtva a praktikum és a kényelem tökéletes egyensúlyát. Élvonalbeli biztonsági és kényelmi technológiák kísérik útján, így minden megtett kilométer pihentető és gondtalan lesz.

AMIRŐL A BELSEJE MESÉL

Az új Korando belterét a legfrissebb divat és a kiemelkedő minőségű kidolgozás határozza meg. A fémes felületek, a nagy LCD-kijelzők, az elegáns hangulatfények és a finom bőrülések mind hozzájárulnak az ölelő érzéshez. Stílus és technológia ritkán látott együttese ez, egy olyan autó beltere, amelyet arra terveztek, hogy örömet okozzon és kényeztesse vezetőjét.

Sokoldalúság mindenekelőtt

A vérében van a sokoldalúság, így a Korando épp olyan jól használható városban, mint hétvégi kiruccanások alkalmával, és most először 1,5 literes benzines GDI-turbómotorral, valamint 1,6 literes dízelmotorral is elérhető lesz.

LED csíkos hátsó lámpák

LED első ködlámpák

LED első fényszórók

Könnyűfém felni

Krómozott hűtőrács

LED-es irányjelzők és kilépőfény

Projektoros fényszórók hagyományos irányjelzőkkel

Sportos hátsó borítólemez

Ezüst tetősínek

Sportos légterelő

LED-es 3. féklámpa

Hátsó ködlámpa és zárfény

17" könnyűfém keréktárcsák 225/60 R17 gumikkal

„Diamond Cutting” 18" könnyűfém keréktárcsák 235/55 R18 nyári gumikkal

„Diamond Cutting” 19" könnyűfém keréktárcsák 235/50 R19 gumikkal

Belső

Az új Korandóban mindent megtettünk, hogy kiemelkedő minőségű belteret hozzunk létre, olyat, amely egyszerre vonzó és kényelmes. A teljes mértékben integrált, szinte körbeölelő dizájnt a hangszerek fogólapja ihlette: a szellőzőnyílásokat és egy sereg műszaki kiegészítőt a burkolat mind megszakítások nélkül foglalja magába. A Korando beltere tágas és komfortos, valamennyi ülés ergonomikus kialakítású, az első és a hátsó üléseknél is bőséges lábtérrel. További kényelmi funkciókat is találni fog, például eltolható kartámaszokat, tágas tárolózsebeket az ajtókban és olyan kesztyűtartót, amelyben az iPadje is elfér.

BŐRÜLÉSEK

A Korando üléshuzatainak választéka az ECO praktikus szövetétől a Premium modellek kiváló minőségű bőrüléséig terjed. A Clever és a Premium modellek fűthető első ülésekkel készülnek a fázós reggelekre (Style felszereltségi szinthez opcionálisan rendelhető), ráadásul a legmagasabb felszereltségi szinten (Premium) elektromosan állítható és szellőztethető ülésekkel is találkozhatunk.

A beltér szépségei

Szórakoztató eletronika
Az új Korando már ECO felszereltségi szinttől a legmagasabb elvárásoknak is megfelelő, 8" Smart Audio érintőképernyős multimedia rendszerrel van felszerelve, mely Andriod Auto & CarPlay kompatibilis. Magasabb felszereltségi szinteken elérhető a 9"-es érintőképernyős fejegység is, mely teljes Európai Unióra kiterjedő navigációs szoftverrel is rendelkezik.

BLAZE COCKPIT

Új vezetői interfészünket, a Blaze Cockpitet először építjük be a SsangYong történetében mely Style, Celver és Premium felszereltségi szinten elérhető. Ebben nem csupán egy, hanem rögtön két digitális kijelző segíti a vezetőt.

Az első egy 10,25 colos teljesen digitális műszeregység, amely könnyen kezelhető megoldások gazdag választékát kínálja: a telefon képernyőtükrözését, a kanyarról kanyarra történő kijelzést és még sok egyebet.

A másik, 9 colos sokfunkciós kijelző a navigáció számára van fenntartva, hogy Ön az úti célját könnyűszerrel elérje. A teljesen igényre szabható LED-es világítás az elülső burkolat teljes szélességében, valamint a vezetőoldali és utasoldali ajtókon is végigfut. Ön 34 színből választhatja ki a hangulatának leginkább megfelelőt.

A KORANDO CSOMAGTERE MINDENT VISZ

Nyújtsa ki a tagjait és helyezkedjen el kényelmesen a Korando tágas belterében! A vadonatúj Korando-ban a vezető és az utasok igényeit is számításba vettük – az elülső ülések deréktámasszal, a hátsók pedig 85 cm-es lábtérrel rendelkeznek. Az 551 literes csomagtérben jut hely mindennek, bárhova is induljon. A távirányítású csomagtérajtó önműködően nyílik, amikor a vezető okoskulcsa kellően közel van, így akkor is ki tudja nyitni a csomagtartót, ha mindkét keze tele van.

SsangYong

Technológia

SsangYong Korando

Technológiai NVH-védelem

A kifinomult motorfelfüggesztés az erőátvitel és kerékhajtás elnyelésén eszközölt változtatásokkal együtt a lehető legnagyobb mértékben csökkentik a zajt, lehetővé téve, hogy az új Korando egészen kiemelkedő NVH-értékeket érjen el.

Optimalizált hangszigetelés-rendszer

Az olyan új szerkezeti jellegzetességekkel, mint a padló alatti csillapítás, az oszlopüregekben alkalmazott hab vagy a hangelnyelő tetőbetét, az új Korando a halk vezetési élmény érdekében hatékonyan szigeteli a motor, az út és a kültér hangjait.

Vezetési módok

Az automata váltós változatnál a biztonságos vezetés és a testre szabható élmény érdekében a vezető választhatja ki a vezetési módot (NORMÁL / SPORT / TÉLI).

NORMÁL
Ez a gazdaságosság és a teljesítmény iránti igény között egyensúlyozó alapbeállítás jól használható a mindennapi vezetés során; a műszerfalon nincs kijelezve.

SPORT
Többletteljesítményt nyújt, az üzemanyag-hatékonyság csökkenése árán. A NORMÁL módtól indulva fordítsa el a választókapcsolót az óra járásának megfelelően a SPORT állásba, ami így a műszerfalon is megjelenik.

TÉLI
Kettes fokozatban indítja a járművet, hogy a jeges téli utakon ne csússzanak meg a gumik. Ha NORMÁL vagy SPORT módban van, a TÉLI módba kapcsoláshoz tartsa a választókapcsolót több, mint egy másodpercig, ami így a műszerfalon is megjelenik.

KORANDO BIZTONSÁG

A vadonatúj Korando jól néz ki és jól is kezelhető, de ez még nem minden – ez egyben a valaha gyártott legbiztonságosabb és legerősebb Korando is. A biztonság már az alapoktól kezdve beépül a járműbe: osztályában az egyik legjobb alvázzal rendelkezik, amely 74%-ban nagy szilárdságú acélból készül. A járművet 6 légzsákból álló védelmi rendszerrel is felszereltük – ennek részei a vezető- és utasoldali, valamint az oldal- és függönylégzsákok.

6 légzsák

A járművet 6 légzsákból álló védelmi rendszerrel is felszereltük – ennek részei a vezető- és utasoldali, valamint az oldal- és függönylégzsákok.

A szerkezet 74%-ban nagy szilárdságú acélból készül

A biztonság már az alapoktól kezdve beépül a járműbe: osztályában az egyik legjobb alvázzal rendelkezik, amely 74%-ban nagy szilárdságú acélból készül.

INTELLIGENS BIZTONSÁG

Frontális ütközés veszélyére figyelmeztető rendszer. Figyelmezteti a vezetőt, ha másik jármű vagy gyalogos kerül az autó elé.

Autonóm vészfékező rendszer (AEBS)

Amikor a tervezett útvonalon gyalogost vagy másik járművet észlel, az AEBS automatikusan visszaveszi a gázt és fékezni kezd, hogy csökkentse a súlyos baleset kockázatát.

Intelligens adaptív menetvezérlés (IACC)

AZ IACC radar és kamerák segítségével biztonságos sebességet és követési távolságot tart. Az IACC a sávkövető asszisztenssel összekötve működik, amely nem csak autópályán használható, hanem városban is, illetve amikor a fékpedál fel van engedve.

Parkolóhely elhagyását segítő funkció (EAF)

Parkoló elhagyásakor az EAF hangjelzéssel figyelmeztet és figyelmeztető ikon jelenik meg a kijelzőn, ha egy másik jármű közeledik hátulról.

Biztonságos követési távolságra figyelmeztetés (SDA)

Az SDA folyamatosan figyeli a sebességet és a távolságot, és figyelmeztető hangjelzést ad, amint az Ön előtt haladó járműtől való távolsága a biztonságos féktávolság alá csökken.

Hátsó keresztforgalom-figyelő (RCTA-i, csak automatával)

Amikor tolatás közben közeledő járművet észlel az úton, az RCTA figyelmeztető hangjelzést ad és automatikusan fékezni kezd, hogy megállítsa az autót és csökkentse az ütközést kockázatát.

Kocsisor indulására figyelmeztető rendszer (FVSA)

Amikor álló helyzetből az Ön előtt lévő jármű elindul, az FVSA felugró vizuális figyelmeztetést küld és hanggal is jelez.

DEEP CONTROL

A DEEP CONTROL technológiával a tökéletes biztonság közelebb van, mint valaha. Akár a városban vezetünk, akár hosszú utazásokra indulunk, a DEEP CONTROL eddig ismeretlen szintre emeli a vezetési nyugalmat és biztonságot.

Sávtartássegítő rendszer (LKAS)

Az LKAS rendszer kamerákkal figyeli a felfestett sávelválasztó vonalakat. Amint azt észleli, hogy a jármű előzetes jelzés nélkül készül elhagyni a sávját, automatikusan korrigálja az elektronikus kormányvezérlő rendszert, hogy a járművet az adott sávban tartsa.

Sávváltó asszisztens (LCA)

Ha úgy kísérli meg a sávváltást, hogy egy másik jármű 70 m-en belül hátulról nagy sebességgel közeledik, az LCA a külső tükör lámpájának vilogásával és hangriasztással figyelmeztet.

Távolsági fényszóró asszisztens (HBA)

A HBA figyeli a szembejövő járművek fényszóróit és az Ön előtt haladójármű kombinált hátsó lámpáját, és a környezeti fények elemzésével automatikusan vált a távolsági és a tompított fényszóró között.

Holttérfigyelő rendszer (BSD)

A BSD felismeri a holttérben lévő másik járművet és a külső tükör házába épített lámpa villogásával jelez.

Éberségfigyelő rendszer (DAA)

A DAA folyamatosan figyelemmel kíséri a vezetési mintázatokat, és amint az álmos vezetés jeleit tapasztalja, hangjelzést ad és pihenő beiktatását javasolja a vezető számára.

Elektronikus menetstabilizáló rendszer (ESP)

Az ESP a gázvisszavétel és az egyes kerekek fékezésének kombinálásával mindenféle útfelület esetén és kedvezőtlen időjárási viszonyok közepette is segít az iránystabilitás fenntartásában.

Lejtmenet-vezérlés (HDC)

Különösen meredek lejtőkön a HDC funkció aktiválásával a biztonságos és lassú ereszkedés érdekében a sebességváltó automatikusan visszavált és a fékek működésbe lépnek.

Visszagurulás-gátló (HSA)

Amikor a vezető lejtőn felfelé történő induláskor leveszi a lábát a fékről, a HSA átmenetileg még fenntartja a féknyomást, amíg a gázpedált a vezető meg nem nyomja, így az autó nem gurul vissza.

Aktív borulásgátló (ARP)

Az ARP a nagy sebességgel vett éles kanyarokban szabályozza a motorteljesítményt és az egyes kerekekre ható fékerőt, hogy megelőzze a jármű felborulását.

Fékasszisztens (BAS)

A BAS vészfékezés észlelésekor maximálisra növeli a féknyomást, így csökkentve a féktávolságot és a súlyos baleset kockázatát.

Vészfékezésjelző (ESS)

Erőteljes fékezéskor az ESS automatikusan aktiválja a vészvillogókat, így figyelmeztetve a mögöttünk haladó járművek vezetőit.

SsangYong

Motorizáció

SsangYong Korando

LENDÜLETES VEZETÉS

A Korando vadonatúj 1,5 literes benzines GDI-turbómotorral felszerelt, így a maximális üzemanyag-hatékonyság és a vezetői élmény garantált. Meggyőző AWD (összkerékhajtás) rendszerével a Korando bizonytalan vezetési körülmények között is garantálja a biztonságot – legyen szó akár a gyerekek reggeli fuvarozásáról egy esős napon, vagy egy hétvégi tengerparti lakókocsis kirándulásról. Az innovatív gyártási technológiák eredményeként és a puha, csendes futás érdekében az új Korando a magas szintű zaj- és rezgésvédelmi (NVH) követelményeket is kielégíti.

A benzinmotor erőátvitele

A Korando vadonatúj benzines 1,5 GDI-turbómotorjának nyomatéka alacsony sebességnél is nagy gyorsulást eredményez, ha arra van szükség. Ez az új motor 280 Nm-es nyomatékot és 1,5 tonnás vontatási kapacitást biztosít. A benzines GDI-turbómotor hatsebességes kézi váltóval, valamint a fokozatok közti sima és csendes átmenetet és maximális üzemanyag-hatékonyságot kínáló AISIN hatsebességes automata váltóval is elérhető.

Galéria

Garancia

Garanciális feltételek

A garanciális feltételek letöltéséhez kattintson ide.

Kiterjesztett garancia

A kiterjesztett garanciális feltételek letöltéséhez kattintson ide.

SsangYong

Hasznos információk

SsangYong Korando
CO2 kibocsátás - (g/km, vegyes)

Benzin 1.5 GDI Turbo 163 LE / 2WD / 6MT: 158*
Benzin 1.5 GDI Turbo 163 LE / 2WD / 6AT: 162*
Benzin 1.5 GDI Turbo 163 LE / AWD / 6MT: 176
Benzin 1.5 GDI Turbo 163 LE / AWD / 6AT: 190

Diesel 1.6 e-XDI 136 LE / 2WD / 6MT: 130-133*
Diesel 1.6 e-XDI 136 LE / 2WD / 6AT: 144*
Diesel 1.6 e-XDI 136 LE / 4WD / 6MT: 155
Diesel 1.6 e-XDI 136 LE / 4WD / 6MT: 170

* Start-Stop

Üzemanyag fogyasztás - (l/100 km, vegyes)

Ajánlatot kérek