Hírek

Az Opel Ampera-e Párizsban ünnepli világpremierjét

Rüsselsheim. A következő párizsi “Mondial de l’Automobile” (http://www.mondial-automobile.com/visiteurs/) alkalmával az Opel forradalmasítja az elektromobilitást. Az új Opel Ampera-e október 1. és 16. között ünnepli világpremierjét (5-2-es csarnok, 501-es stand) – egy villanyautó, amely minden tekintetben felvillanyoz! A Villámos márka járműve jövőbemutató akkumulátor-technológiát és emissziómentes közlekedést ötvöz vérbeli örömautózással, hiszen a maximális 360 newtonméternyi nyomaték lenyűgöző gyorsulást és rugalmasságot biztosít.

“Az Opel Ampera-e teljes mértékben mindennapivá és jövőképessé teszi az elektromobilitást”, jelentette ki az Opel főnöke, Dr. Karl-Thomas Neumann. “Az Ampera-e remekül mutatja meg, mennyire egyesíthető a fenntarthatóság és az élményszerű autózás. Bivalyerős villanymotorjával a vezetés vegytiszta élvezetét adja.”

Az Opel újdonságának felvillanyozó karaktere a maximálisan 360 newtonméteres nyomatéknak köszönhető, az akkumulátor teljesítménye 150 kW/204 LE. Ezáltal zöld lámpára éppoly dinamikusan indul meg az Ampera-e, mint az autópálya gyorsítósávjában. Nulláról 50-re 3,2 másodperc alatt gyorsul fel, előzés közben pedig mindössze 4,5 másodperc alatt növeli a sebességét 80-ról 120 km/órára (ideiglenes adatok). Ezáltal egy ligában játszik az Ampera-e az Opel sportos OPC modelljeivel.

Ám nagyon jól beválik az Opel Ampera-e tempós utazásra is, akár 150 km/óráig. Hatótávja jóval nagyobb az egyéb villanyautók többségénél. Mivel pedig laposan, a padló alatt helyezték el a nagykapacitású akkumulátorokat, bőséges hely marad az utasoknak és poggyászuknak: a csomagtér akkora, mint a kompakt kategória egy megtermett ötajtós kocsijában.

Szórakoztatás: tetszés szerint tölthető le a kedvenc zene vagy film

Hosszú autózás közben kellemesen érezhetik magukat az utasok is. Kiváló térérzetükhöz a lehető legjobb digitális csatlakoztathatóság járul, az Opeltől megszokott módon: a legújabb generációs IntelliLink-Infotainment éppúgy megtalálható az Ampera-e fedélzetén, mint az Opel OnStar – a díjnyertes online- és szolgáltatási asszisztens nagy teljesítményű WLAN-Hotspotja (hamarosan Magyarországon is) akár hét mobil végkészüléket képes egyszerre kiszolgálni. Az Apple CarPlay- és Android Auto-kompatibilis IntelliLink behozza az okostelefonok világát az autóba, úgyhogy az Ampera-e utasai akadálytalanul hozzáférnek kedvenc zenéjükhöz, vagy ha akarnak, filmeket tölthetnek le – és ez még csak ízelítő a sok-sok szórakoztató funkció közül.

Opel