Hírek

ÚJ CITROËN C3: MÉG SZÍNESEBB EGYÉNISÉG, MÉG NAGYOBB KÉNYELEM!

 •  Citroën bemutatja az új C3-at, világszerte legnépszerűbb modelljének legújabb változatát. A modell sikerét mi sem jelzi jobban, mint hogy a 2016 végén bevezetett harmadik generációból összesen 750 000 példány kelt el.
 • A modern kinézetű, biztonságérzetet nyújtó modell a szegmens egyetlen más modelljére sem hasonlít. Egyediségéből továbbra is előnyt tud kovácsolni: az új C3 színes egyéniségével és egyedülálló kényelmével tűnik ki társai közül.
 • Az új C3 a következőket nyújtja:
 • karakteresebb új orr-rész jellegzetes új világítótestekkel és új LED-es fényszórókkal,
 • még több személyre szabási lehetőség: 97 külső kombináció + 3 tetődíszítés, 3 belső hangulat és 2 új keréktárcsa,
 • megújult Airbump®-betétek,
 • a fedélzeti kényelem új élménye új Advanced Comfort ülésekkel, a mindennapi életet megkönnyítő 12 vezetéssegítő rendszerrel (pl. első parkolóradar) és olyan kapcsolódási szolgáltatásokkal, mint a Connect Assist, a Connect Nav és a Connect Play.
 • Az Euro 6 szabványnak megfelelő, hatékony – a jó teljesítményt visszafogott károsanyag-kibocsátással párosító – belső égésű motorjainak köszönhetően az új C3 egy sokoldalú alsókategóriás ötajtós modell
 • Az új C3 a kereskedésekben 2020. júniustól lesz elérhető.

 

A Citroën bestsellere, a karizmatikus és vonzó C3, mely 2019. december végén ott volt az 5 legkeresettebb B kategóriás európai modell között és a harmadik legnépszerűbb autónak bizonyult Franciaországban, folytatja az előretörést a szegmensében. Az erős versenyre válaszul olyan jellemzőire erősít rá, mint az egyedi design, a színes személyiség és a Citroën modellekre jellemző nagyfokú kényelem. A modell, amely 2016-ban új lendületet adott a márkának, azóta több mint 750 000 ügyfelet hódított meg szerte a világon. Az „Inspired by You” filozófiát tökéletesen megtestesítő sikeres C3 a pörgős életet élő, kreatív és optimista városi és elővárosi fiatalokat megcélozva folytatja piaci terjeszkedését. De a cégek számára is vonzó marad: a professzionális ügyfelek körében 2019-ben 12,6%-kal nőttek az eladásai (személy- és tehergépkocsik vegyesen).

A mostani modellfrissítést követően még inkább nyilvánvaló, hogy a Citroën a saját útját járja. Egyszóval a különleges személyiségű új C3 a piac legtöbb személyre szabási lehetőséget kínáló és legkényelmesebb ötajtós modellje.

EGYEDI SZILUETT

 • Az új design még inkább kiemeli a modell egyediségét. A határozott stílusú, egyedi formavilágú új C3 továbbra is fittyet hány a sztereotípiák uralta szegmensben megszokott normáknak. A CXPERIENCE tanulmány ihlette új világítótestektől merész stílusú új orr-részhez új LED-es fényszórók, 16” és 17” új könnyűfém keréktárcsák és a robusztusabb megjelenés érdekében új Airbump®-betétek társulnak.
 • Kibővült személyre szabási kínálat: az „Inspired By You” jelmondat jegyében mindenki a saját képére formálhatja az autóját. Az új C3 személyre szabási kínálata mostantól 97 kombinációt tartalmaz, köztük új karosszériaszínekkel (Elixir vörös és Spring Blue), új külső dekorelemekkel és új belső hangulatokkal (Techwood és Emerald).

KÉNYELEM ÉS KORSZERŰ FUNKCIÓK

 • Az új Citroën C3-at úgy tervezték, hogy fedélzetén minden utazás kellemesen teljen.
 • A jó közérzetet fokozzák az új Advanced Comfort ülések, melyek az útegyenetlenségek hatékony szűrése és a finoman reagáló kormány mellett nagyban hozzájárulnak a zavartalan fedélzeti élményhez.
 • A hasznos és korszerű technológiákkal felvértezett, könnyen kiismerhető modell stresszmentes mindennapokat ígér. A kor kívánalmainak megfelelően az új C3 első parkolóradarral (újdonság) rendelkezik, és a vezető, valamint az utasok életét megkönnyítő kapcsolódási szolgáltatásokat (Connect Assist, Connect Nav, Connect Play) kínál. Ezen felül nem kevesebb mint 12 vezetéssegítő rendszer is rendelkezésre áll, köztük olyan kényelmi, illetve a biztonságot szolgáló berendezésekkel, mint a szabad kezes (kulcsnélküli) nyitó- és indítórendszer és a visszagurulás-gátló, vagy az Active Safety Brake, a táblafelismerő rendszer és az adaptív fényszóró.

MINDENFAJTA HASZNÁLATRA ALKALMAS

 • A kompakt és mozgékony új Citroën C3 helykínálatával és praktikumával a kategória élmezőnyébe tartozik.
 • Vonzó alsókategóriás modell, sokoldalú városi autó, kínálatában magabiztos és nyugodt közlekedést biztosító hatékony motorokkal.

EGYEDI SZILUETT

A harmadik generációs Citroën C3 olyan sokoldalú városi autó, melybe tipikusan első látásra beleszeret az ember. Számos ütőkártyával rendelkezik, így nem csoda, hogy bevezetése óta világszinten több mint 750 000 példány kelt el belőle. Ez az ezer közül is felismerhető modell, mely 2016-tól meghatározta a jelenlegi modellválaszték (SUV C3 Aircross, C4 Cactus, Berlingo és SUV C5 Aircross) stílusjegyeit, 2020-ban megújul. A C3 személyében egy különleges karakterű, rendhagyó grafikai jegyekkel büszkélkedő, igazán egyedi felépítésű modellt üdvözölhetünk egy jobbára sztereotip megoldások jellemezte piacon.

 ÚJ ORR-RÉSZ

Az új Citroën C3 megújult frontrésze új korszakot jelez a Citroën stílusában.

Az első pillantásra szembetűnő új frontrészt közvetlenül a 2016-os párizsi autószalonon bemutatott CXPERIENCE tanulmányautó ihlette. A merész kialakításnak köszönhetően megváltozott a C3 tekintete és határozottabb lett a személyisége. A jellegzetes Citroën világítótestek ráirányítják a figyelmet a magas motorháztetőre. Legfelül a krómozott márkaemblémából kiinduló dupla krómcsík a jármű szélességét hangsúlyozva egészen a LED-es nappali menetfény lámpákig húzódik (változattól függően). Alattuk a változattól függetlenül LED-es technológiájú, high-tech fényszórók is megújultak. Alul a ködfényszórókat üde színfoltként színes betétek keretezik.

A C oszlopot díszítő új dekorelemek, (melyek formája az Airbump®-kapszulákéra emlékeztet) az egységes grafikai stílust erősítik, és karakteresebbé teszik az autó profilját.

A hátsó rész letisztult felületén kiválóan érvényesülnek az igényes, 3D hatású, high-tech hátsó lámpák. A csomagtérajtó közepén a krómmal szegélyezett fényes fekete márkaembléma hátulnézetből kifejezetten modern megjelenést biztosít az autónak.

KARAKTERESEBB KÜLSŐ

Az új Citroën C3 az eddiginél is dinamikusabb és határozottabb külsővel rendelkezik. Harmonikus sziluettje mögött robusztusabb vonások húzódnak meg. Az erőteljes grafikus elemekkel kiemelt sportosabb formák dinamikusabb fellépést eredményeztek:

 • A magas, vízszintes frontrész karizmatikus, magabiztos megjelenést kölcsönöz a mindössze 3,99 m hosszú új C3-nak. Profilból a hangsúly a fekete szélvédőkeret tartotta lebegő tetőn van, míg a vízszintes ablakperemek a megemelt motorháztető vonalát követik.
 • A jellegzetes oldalsó Airbump®-betétek (változattól függően) a karosszéria védelme mellett a stílusosabb megjelenésben is szerepet játszanak. A három domború elemből álló betétek most újratervezett formában az ajtók alsó részét védik, és az ügyfél által választott színcsomagnak megfelelően egy helyen színes keretezés díszíti őket.
 • Az új C3 a piac legnagyobb – bizonyos változatokon akár 640 mm átmérőjű – kerekein magabiztosan uralja az utat. A nagyméretű kerekek az egyedi karaktert erősítik, és az oldalmagasság megőrzésével egyben a kényelmet is növelik.
 • Műanyag sárvédőív és küszöbborítás (kiviteli szinttől függően): a hangsúlyosan széles kerékdobok kiemelik a tekintélyes első és hátsó sárvédőket, és energikusabb megjelenést eredményeznek. Alul az anyagukban színezett robusztus lökhárítók pedig növelik a biztonságérzetet.

KIBŐVÜLT SZEMÉLYRE SZABÁSI KÍNÁLAT

A 2016-os C3 volt az első olyan alsókategóriás autó, amelyik ennyire komplett és egységes személyre szabási kínálattal rendelkezett. Ez a többi Citroën modell pozicionálását is erősen meghatározta. Az új C3 most tovább növeli az egyéni kialakítás lehetőségeit.

Az „Inspired By You” jelmondatnak megfelelően a személyre szabási opciók segítségével mindenki szabadon kifejezheti saját egyéniségét és stílusát. Választhatunk a szolidabb vagy a trendibb megjelenés között, a klasszikusabb karosszériaárnyalatokat kontrasztos tetőszínnel és/vagy különböző dekorelemekkel dobhatjuk fel. A visszapillantó tükrök és a C oszlop matricája a tetőszínével harmonizálnak, és ezzel egységes, ugyanakkor karakteres hatást keltenek. Az egyes színcsomagok elemei az Airbump®-betéteken és a ködfényszórók körül jelennek meg.

AKÁR 97 KÜLSŐ KOMBINÁCIÓ

A korszellemnek és az „Inspired by You” jelmondatnak megfelelően a sokszorosára bővült a robusztus limuzin személyre szabási kínálata. A külső kombinációk száma 36-ról 97-re nőtt, ami még modernebb és vonzóbb termékpalettát eredményezett, lehetővé téve, hogy minden ügyfél a maga képére formálja az autóját. Ez a bravúr az új karosszériaszíneknek, az új kétszínű opcióknak (mely a tetőt, a tükörházakat és a C oszlop díszítését érinti), a ködfényszórók és az Airbump®-betétek körül megjelenő újabb színfoltoknak, valamint a tetőt díszítő új egyedi dekormatricának köszönhető.

Röviden az új C3 az alábbiakkal éri el, hogy továbbra is a szegmens legtöbb személyre szabási lehetőséget kínáló modellje legyen:

 • 7 karosszériaszín: a korábbiak (Perla Nera fekete, Artense szürke, Platinaszürke, Homokszín, Hófehér) mellett 2 új árnyalat: ragyogó Elixir vörös és Spring Blue.
 • 4 színcsomag a ködfényszórók és az Airbump®-elemek környékét díszítő színfoltokkal. A fekete, a fehér és a piros mellett új árnyalat az Emerald
 • 4 tetőszín, köztük a trendi új Emarald (az opálfehér, a fekete és a ralipiros mellett). A tető színe megegyezik a tükörházakéval és a C oszlop díszítésével.
 • 3 tetőmatrica a tetőn és a C oszlopon elhelyezett matricák formájában újabb grafikus témák bevezetésével (Piros, Techwood, Emerald).

Az új Citroën C3 változattól függően új 16” keréktárcsával szerelhető fel, amitől oldalnézetből még karakteresebbnek hat a jármű.  A 16” Matrix és a 17” Vector alumínumfelni mellett egy opciós gyémántcsiszolt, kéttónusú fekete 16’’ Hellix keréktárcsa is szerepel a kínálatban.

ÚJ BELTÉR HANGULATOK

Az egyéni kialakításra az új C3 belterében is számos lehetőség nyílik. A derűt és nyugalmat árasztó élettér egyrészt a La Maison Citroën világát (Techwood hangulat), másrészt a skandináv otthonok berendezését idézi. A letisztult szériakivitel mellett 2 új opciós beltér hangulat is választható, egy elegáns és meleg hangulatú és egy dinamikusabb.

Az új C3 beltere egyértelmű feljebb pozicionálást jelez, és otthonos védőburokként veszi körül az utasokat. A gondosan megtervezett műszerfal anyagaiban és színeiben az ajtó- és üléskárpitokkal harmonizál, és meleg hangulatot áraszt.

 • Emerald hangulat: sötét színek és smaragd foltok kontrasztjára épülő dinamikusabb stílusvilág. Az üléseket dinamikus hatású 3D kárpit, a műszerfal középső részét pedig fekete műbőr borítja. A műszerfal külső szegélye és a színes textilcsíkok között megteremtett vizuális folytonosságnak köszönhetően az utastér különösen igényes látványt nyújt.
 • Techwood hangulat: felső kategóriás hangulat különleges kivitelű, igényes soft touch anyagokkal. Az elegáns, „világos fa”-jellegű műszerfalbetét (melynek kivitele a CXPERIENCE tanulmányt idézi) és az ülések felső részét borító világos kárpit (a műszerfaldíszítésre visszautaló, díszvarrással tűzött textilcsík) együttese kifinomult, meleg hangulatot áraszt.

KÉNYELEM ÉS KORSZERŰ FUNKCIÓK

Az új C3 tervezői kényelem tekintetében sem ismertek kompromisszumot, és a Citroën Advanced Comfort® program következetes megvalósítására törekedtek. Ettől a népszerű modell még vonzóbb lett, és volánjánál még inkább otthon érezhetjük magunkat.

Az 5 férőhelyes új C3 igazi élettér, mely korábbi ütőkártyáit megőrizve most még nagyobb kényelmet kínál.

KÉNYELEM: BEST IN CLASS FELFÜGGESZTÉS

A fürge, kompakt (mindössze 3,99 m hosszú) és sokoldalú ötajtós modell tervezői nagy gondot fordítottak a felfüggesztés kényelmére (ami példaértékű a szegmensben) és a hangszigetelésre. Az eredmény kiváló akusztikai komfort és tipikus Citroënes vezetési jellemzők. Az új C3-ban a világ zajától távol, mintegy védőburokban érezhetjük magunkat.

ÚJ ADVANCED COMFORT ÜLÉSEK

Az a terület, ahol az új C3 leginkább kimagaslik, a Citroën nevével összeforrt kényelem. A különös gonddal tervezett, széles, nagy üléseknek köszönhetően a kényelem új dimenziója tárul fel. Akárcsak a C5 Aircross SUV és a C4 Cactus, az új C3 is a Citroënnél már hagyománynak számító, innovatív Advanced Comfort üléseket kínál.

A fotelre emlékeztető, vezetőoldalon állítható deréktámasszal ellátott, különleges mintájú steppelt ülések mind ránézésre, mind a testtartás szempontjából fokozott kényelmet nyújtanak. A tekintélyes méretű ülések magassága is állítható.

 • A kárpitozás alatti vastagabb szivacsrétegnek köszönhetően (2 mm helyett 15 mm) első lépésben az ülőlap puhaságát és rugalmasságát tapasztalhatjuk meg.
 • Hosszú távon pedig kiváló szolgálatot tesz és nagyobb menetkényelmet biztosít az ülések közepébe beépített deréktámasz.

Az ügyfelekre hallgatva az új C3 mostantól egyébként vezetőoldali könyöktámasszal is rendelkezik, ami napi szinten biztosít nagyobb kényelmet (ÚJDONSÁG, az opciós belső hangulatok esetén áll rendelkezésre).

PRAKTIKUS FEDÉLZETI MEGOLDÁSOK

Az új C3 első és hátsó helykínálata, nagyszámú ötletes tárolóhelye és tekintélyes méretű csomagtartója révén első pillanattól tágas autó benyomását kelti.

Az új C3 hívogató, tágas terei kezdettől kellemes érzéssel töltik el az embert. Az autó helykínálata egyenesen referenciának számít a piacon. A térérzékelést azonnal meghatározzák a vízszintes vonalak uralta letisztult műszerfal és a speciális kialakítású ülések, és a tágasság érzését az első üléseknél mért vállszélesség (1379 mm) is igazolja. Az élményt a választott belső hangulattól függetlenül csak megerősíti a gondosan megválasztott színek, méretek és anyagok összjátéka. A hátsó üléssor sem okoz csalódást: ott is bőséges lábtér áll rendelkezésre.

Az új C3-ban otthon érzi magát az ember. A tárolóhelyeket a tervezők a lehető legfunkcionálisabb módon és a harmonikus összképet szem előtt tartva igyekeztek kialakítani. Az ötletes középső tároló, melynek köszönhetően elöl rengeteg hely szabadult fel, egy 6,25 literes nagy kesztyűtartóval egészül ki. A tárolóhelyek belseje világos színű, így a színkontrasztnak köszönhetően könnyen megtalálhatók pl. az aprócikktárolóban elhelyezett tárgyak. A C3 a csomagtartó-kapacitásban sem ismer kompromisszumot: a csomagtartó űrtartalma nem kevesebb mint 300 liter.

12 NAPI SZINTEN HASZNOS VEZETÉSSEGÍTŐ RENDSZER

A kényelemhez az is hozzátartozik, hogy a fedélzeten egyszerűbb az élet, és minden funkció gördülékenyen használható. A Citroën Advanced Comfort® program elveinek megfelelően az új C3 tervezői nagy hangsúlyt fektettek a kezelőszervek ergonomikus kiképzésére, a vezetési információk megfelelő megjelenítésére és a különböző technológiák intuitív használatára. Az ügyfelek autós szokásaiból kiindulva a mindennapi élet megkönnyítésére a C3 a kényelmi és biztonsági felszerelések egész arzenálját kínálja.

Az új C3-ban nem kevesebb mint 12 vezetéssegítő funkció szolgálja a nyugodt, felhőtlen vezetést.

 • ÚJDONSÁG– ELSŐ PARKOLÓRADAR: a városi vezetést megkönnyítő rendszer a gépjármű elején elhelyezett 6 érzékelővel működik, melyek hangjelzéssel figyelmeztetik a vezetőt.
 • SZABAD KEZES NYITÓ- ÉS INDÍTÓRENDSZER: a gépjármű reteszeléséhez és kireteszeléséhez, illetve indításához elég, ha a zsebünkben tartjuk a kulcsot. A gépkocsi így felismeri a közelében tartózkodó vezetőt.
 • SEBESSÉGSZABÁLYOZÓ/-KORLÁTOZÓ: a táblafelismerő rendszer által leolvasott majd felajánlott értékkel fölülírható a sebességszabályozó/-korlátozó beprogramozott sebességértéke.
 • ACTIVE SAFETY BRAKE: ezzel az automatikus vészfékező rendszerrel csökkenthető a koccanások kockázata. Az 5 km/h sebességtől aktív rendszer az álló és mozgó tárgyakat, illetve a gyalogosokat is érzékeli. Ha a vezető nem reagál az ütközésveszélyre történő figyelmeztetésre, a rendszer automatikusan lefékezi a gépjárművet.
 • COFFEE BREAK ALERT: a rendszer figyelmezteti a vezetőt, ha két óra vezetés után (65 km/h feletti sebesség esetén) ideje szünetet tartania.
 • FÁRADTSÁGFIGYELŐ RENDSZER: a rendszer a gépkocsi menetpályájának az útburkolati jelekkel való összevetése, illetve az észlelt eltérések alapján értékeli a vezető éberségi állapotát. A funkció különösen gyorsforgalmi utakon, 65 km/h sebesség fölött hasznos.
 • ADAPTÍV FÉNYSZÓRÓ: a funkció egy másik gépjármű érzékelésekor a forgalom függvényében országúti fényről automatikusan tompított világításra vált, és fordítva.
 • TOLATÓKAMERA: a parkolóradar érzékelőit használó funkció a környezet jobb belátása révén mindenfajta parkolási manővert megkönnyít. Hátramenetbe kapcsoláskor a gépkocsi mögötti terület képe megjelenik a központi kijelzőn. A különböző színű segédvonalak az esetleges akadályok távolságát jelzik.
 • VISSZAGURULÁS-GÁTLÓ: a rendszer a lejtős talajon történő indítást segíti. A fékpedál felengedésekor megakadályozza a lejtőn tartózkodó gépjármű nem kívánt elmozdulását, és 3%-osnál meredekebb lejtőn 2 másodpercig egy helyben tartja a gépkocsit.
 • VÉLETLEN SÁVELHAGYÁSRA FIGYELMEZTETŐ RENDSZER: a 60 km/h sebesség fölött működőképes rendszer sikeresen küzd a figyelemlankadás és a pillanatnyi figyelemkiesés ellen. Ha a gépjármű az irányjelzők használata nélkül átlép egy hosszirányú felfestést, a rendszer vezérlőegysége riasztást küld. A vezetőt sípoló hang és vizuális jelzés figyelmezteti a sávelhagyásra.
 • HOLTTÉRFIGYELŐ RENDSZER: a rendszer a visszapillantó tükrökben kigyulladó piktogram segítségével figyelmezteti a vezetőt a gépkocsi holtterében tartózkodó járművekre. A tolatóradarhoz hasonlóan működő funkció jelentősen növeli a biztonságot, és különösen városi autópályákon hasznos.
 • TÁBLAFELISMERŐ RENDSZER SEBESSÉGAJÁNLÁSSAL: a rendszer felismeri a sebességkorlátozást jelző táblákat, majd az információt kijelzi a vezető számára, aki a leolvasott sebességértékkel felülírhatja a sebességszabályozó/-korlátozó beprogramozott sebességértékét. A gépjármű sebességétől függetlenül működő funkció a sebességkorlátozások végét jelző táblákat is felismeri.

KAPCSOLÓDÁSI SZOLGÁLTATÁSOK

Az új C3 a korszellemnek megfelelően különböző kapcsolódási szolgálatásokat kínál: Connect Assist (SOS vészhívás lehetősége valamint assistance hívás), Connect Nav (navigáció) és Connect Play (infotainment).

 A szolgáltatások három alapvető igényt elégítenek ki (maximális biztonság, könnyebb navigáció és fokozott konnektivitás), és a Citroën Advanced Comfort® program kívánalmainak megfelelően gyorsan és könnyen hozzáférhetők.

CONNECT ASSIST

A vezető és az utasok biztonsága érdekében az új C3 SOS sürgősségi és assistance segélyhívó szolgáltatást kínál.

 • A hívás indítása automatikusan vagy az „Assistance” gombbal manuálisan történik, így a vezető szükség esetén fel tudja venni a kapcsolatot az érintett telefonos platformmal.
 • Vészhelyzetben két lehetőség van:
 • A légzsákok kibomlásával járó baleset esetén helyzetbeméréssel egybekötött automatikus hívásindításra kerül sor a sürgősségi szolgálat felé.
 • Kisebb baleset vagy rosszullét esetén a vezető a piros „SOS” gomb megnyomásával tud a gépjármű pontos adatait és aktuális helyzetét is tartalmazó üzenetet eljuttatni a sürgősségi szolgálathoz.

A Connect Assist szolgáltatás a My Citroën alkalmazás és a gépjármű közötti kapcsolatot is biztosítja, így olyan adatokhoz lehet hozzáférni, mint az aktuális hatótávolság, a parkolóhely, a kilométeróra-állás vagy a következő karbantartás várható időpontja.

CONNECT NAV 

Az új C3 7” érintőképernyője intuitív módon egyesíti az összes funkciót.

 • A műszerfal közepén szinte lebegni látszik a kapacitív típusú panoráma-képernyő, mely a high-tech hatás érdekében most fényesebb kivitelű. Az alsó részen kialakított perem kényelmes támaszt nyújt a kéznek, és optimális használatot tesz lehetővé.
 • A hangvezérléssel is működtethető digitális Connect Nav navigációs rendszer a következő területekkel való kommunikációt biztosítja: navigáció, telefon, rádió.
 • A rendszerhez online szolgáltatások tartoznak. A TomTom Traffic az optimális útvonal megtalálása érdekében valós idejű forgalmi információkkal szolgál. Ezen kívül felvilágosítást nyújt a töltőállomások és parkolók pontos helyéről és árairól, a várható időjárásról és a közelben található szolgáltatóegységekről (fontos helyek).
 • A felhasználók a három éven át ingyenesen járó Veszélyzóna opcióért is hálásak lesznek, mely vizuális és hangjelzés útján történő figyelmeztetést foglal magában (az adott országban hatályos jogszabályoknak megfelelően).
 • Franciaországban az érintőképernyőn az opciós Free2Move Park & Pass szolgáltatás is elérhető: elektronikus útdíjkártya, egyes parkolási díjak képernyőn keresztül történő kifizetése, reptéri vagy gyorsvasúthoz való transzfer (kizárólag Franciaországban elérhető szolgáltatás).

CONNECT PLAY

Az Apple CarPlay™ és Android Auto technológiával kompatibilis Mirror Screen funkcióval a gépkocsira csatlakoztatott okostelefon képernyője a jármű központi képernyőjére tükrözhető. A vezető így hozzáfér a telefon multimédiás tartalmaihoz, és közvetlenül az érintőképernyőről vezérelheti a telefonját és a funkcióval kompatibilis alkalmazásokat. A vezető biztonsága érdekében kizárólag a vezetési funkciók elérhetők.

Az új C3 az egyedülálló ConnectedCAM Citroën® technológiával is fel lehet szerelve. A csatlakoztatott fedélzeti kamerával lefotózhatja vagy filmre veheti (20 másodperces videó formájában) az emlékezetes pillanatokat, és a felvételeket megőrizheti vagy az ingyenes ConnectedCAM Citroën® alkalmazáson keresztül azonnal meg is oszthatja a közösségi oldalakon. A 120° látószögű, 2 millió pixeles, beépített GPS-szel és 16 GB belső memóriával rendelkező full HD rendszer egy közlekedési incidens esetén is hasznos lehet, és akár bizonyítékul is szolgálhat. Ütközés esetén automatikusan elindul a felvétel, és összesen 1,5 percnyi anyag rögzítését teszi lehetővé (30 másodpercig előtte, 1 percig utána).

FÜRGESÉG ÉS LEGÚJABB GENERÁCIÓS MOTOROK

10,7 m-es fordulókörével az új Citroën C3 különösen mozgékony, 3,99 méteres hosszával pedig a városi közlekedéshez ideálisan kompakt méretű. Öt ajtóval rendelkezik és öt férőhelyet kínál, így minden körülmények között praktikus. Azzal, hogy városban és országúton is élvezet vezetni, az új C3 rövidebb és hosszabb utakra is tökéletesen alkalmas, mindegy, hogy csak az edzésre kell elvinni a srácokat vagy hétvégi kiruccanást tervez a barátaival. 

Az új C3 kínálatában az Euro 6 szabványnak megfelelő, jó teljesítményű, hatékony és takarékos legújabb generációs motorokat találunk:

– háromhengeres PureTech 83 (PureTech 83 S&S BVM5) és 110 (PureTech 110 S&S BVM6) benzinmotor,

– vagy BlueHDi 100 dízelmotor (BlueHDi 100 S&S BVM5).

A még gördülékenyebb és nyugodtabb vezetés érdekében az új C3-hoz EAT6 automata sebességváltó is rendelhető (PureTech 110 S&S EAT6).

Az új Citroën C3 forgalmazása várhatóan 2020. júniusban kezdődik.

MŰSZAKI JELLEMZŐK

Hosszúság: 3,99 m

Szélesség: 1,75 m

Magasság: 1,47 m

Tengelytáv: 2,54 m

Csomagtartó: 300 l

Citroen