Hírek

Új PEUGEOT 3008 GT

Szabadidő-autó karakter, GT szellemiség

Alig néhány héttel az új PEUGEOT 3008 bemutatkozása után most lehull a lepel a GT változatról is. A PEUGEOT 3008 GT a modellcsalád legdinamikusabb és legexkluzívabb változata, amely az autózás örömét testesíti meg rendkívül modern formában. A szépre és az új vezetési élményre fogékony ügyfélkörnek szánt változat megkoronázza a márka új szabadidő-autó választékát. A kizárólag a 2.0 literes BlueHDi 180 S&S EAT6 motorral készült új PEUGEOT 3008 GT-t speciális tulajdonságokkal ruházták fel, megjelenését a két, egymástól éles vonallal elválasztott színárnyalat teszi különlegessé. A GT Line kivitel a sportos és csúcskategóriás motorok elérhetőbb változatait kínálja. Az új PEUGEOT 3008 GT és GT Line egyértelműen illeszkedik a modellek exkluzivitásának növelésére irányuló márkastratégiába. Forgalmazásuk 2016 októberében kezdődik meg.

 

A modellcsalád zászlóshajója

Az autózás, az autózás világa számtalan rajongót vonz. Az esztétikumra fogékony, markáns egyéniségek azt a minőséget keresik egy autóban, ami saját egyediségüket hangsúlyozza. Erre az igényes ügyfélkörre gondolva álmodta meg a PEUGEOT az új 3008 GT változatát.

Az új PEUGEOT 3008 egyszerű és jól átlátható kínálata teljes összhangban van a márka törekvéseivel. A választék a következőképpen épül fel:

– három felszereltségi szint (Access, Active, Allure)
– GT Line kivitel
– GT változat

A GT a kínálat exkluzív és határozottan dinamikus csúcsmodellje, amely ugyanakkor a mindennapi használatra is tökéletes. A vérbeli autósoknak szánt új PEUGEOT 3008 GT a kínálat új szabadidő-autójának erényeit – markáns stílus, lélegzetelállító belső design az új PEUGEOT i-Cockpit®-tal, high tech felszerelések – határozottan sportos és exkluzív vonásokkal ötvözi.

GT! A PEUGEOT történetéből jól ismert emblematikus elnevezés olyan vonásokat feltételez, amelyek annak a tulajdonosnak az egyéniségét is hivatottak hangsúlyozni, akinek a választása erre a csúcsváltozatra esik. Az új PEUGEOT 3008 GT a következőkkel büszkélkedhet:

– exkluzív motor: a 2.0 l BlueHDi 180 S&S, a hatfokozatú EAT6 automatikus váltóval. A kínálat legerősebb motorja tovább fokozza a vezetés örömét

– Sportos megjelenés: erről a kiszélesített sárvédők és a szériában kínált 19 colos gumiabroncsok (235 50 R19) gondoskodnak. A kizárólag a GT változathoz kínált gumihoz gyémánthatású, kettős árnyalatú BOSTON felni jár. A speciálisan kifejlesztett futómű a maximumot hozza ki a rendkívül dinamikus abroncsokból.

– High-tech megjelenésű lámpák: a full LED-es fényszóró és a szekvenciálisan működő irányjelző fénysor alapfelszerelés

– Egyedi külső szín. A GT-hez alapfelszerelés a fényes fekete, kettős tónusú « Black Diamond » tető, opcióként pedig kettős külső szín igényelhető a választékban szereplő három árnyalat esetén (szürke Platinium, szürke Amazonite és Metallic Copper). Az autó hátsó része minden esetben fekete gyöngyházfényezést kap; a kettős árnyalatok exkluzív autók közé emeli, és a PEUGEOT tudáskincsének egyedi hordozójává teszi a 3008 GT modellt.

– Speciális külső designelemek, valamint az utastér kifinomult és sportos kivitele.

 

Az utastérben: az új PEUGEOT i-Cockpit® csúcsformában

A GT változat sportos, technikai és trendi jellege az utastérben is visszaköszön. Az új PEUGEOT
i-Cockpit® – alapfelszerelés – központi eleme a látványos és modern műszerfal. Már a belépő felszereltségi szinten is lenyűgöző a belső tér gazdagsága, a futurisztikus modern megjelenése. Az anyagok kiválasztása, az illesztések pontossága nagyban hozzájárul az utastér elsőrendű minőségérzetéhez. A részletek gondos kidolgozása is nagyfokú igényességről és eleganciáról árulkodik, ugyanakkor az utastér minden hivalkodástól mentes, a felsőkategóriás kivitelre utaló aranyfüst díszítések is csak diszkréten jelennek meg.

A GT utasterének jellegzetes vonása a kettős, réz árnyalatú szegélyvarrás a műszerfal tetején, az ajtópaneleken és a központi kartámaszokon. Ugyanez a díszvarrás visszaköszön a TEP/ Alcantara kettősével bevont, körülölelő üléseken, illetve az opcióként igényelhető, szemet gyönyörködtető Nappa Mistral bőrkárpiton. Az ülésében kényelmesen elhelyezkedett vezető tekintetét azonnal magára vonzza a szépen kidolgozott, teljes bőrrel bevont és szintén szegélyvarrott kompakt kormánykerék, az alsó lapított részen díszelgő, krómozott acélból készült GT logóval.

És máris kezdődhet az érzékekre kihegyezett utazás. A műszerfal és az ajtóbetétek díszítése a látást és a tapintást egyaránt kényezteti. A «Grey Oak» berakás egyszerre része a csúcskategóriás kidolgozás hagyományának és a lakberendezés ihlette környezet megteremtésére irányuló modern igénynek. A GT fényűző belső kidolgozását a részletek gazdag tárháza is szolgálja, remekül bizonyítva a márka szakembereinek a kényelmes és igényes utastér kialakításában szerzett szaktudását: selyemfényű krómacél betétek, rozsdamentes acélból készült pedálszerkezet és lábpihentető, rozsdamentes acélból készült első küszöbök, szőnyegek réz árnyalatú díszöltésekkel, fekete tetőkárpit és oszlopok.

Az exkluzivitás tovább folytatódik a sajátos réz árnyalatú, digitális csempés műszeregységben. Nemcsak a látást, a többi érzékszervet is felébreszti az i-Cockpit® Amplify. A megújult vezetőhellyel az új PEUGEOT 3008 GT valóságos karmestert helyez az utastérbe, amely az érzékek felerősítésével növeli a vezetés élményét. A dinamikus lelkület (a Driver Sport csomaggal), a megvilágítás intenzitása, a képernyő animációk, a hangbeállítások, a finom illatok bepermetezése, az első ülésekbe igényelhető, többpontos masszázsrendszer – semmi sem maradt ki az érzékekre kihegyezett környezetből!

Az új PEUGEOT 3008 GT szerencsés tulajdonosa egy olyan világba kerül, amelyben a csúcsminőséget az érzékek útján tapasztalhatja meg.

PEUGEOT_3008_1605STYP_212v

 

Sportos és határozott stílus az utastérben

Az új PEUGEOT 3008 GT erőteljes külsővel ruházták fel. Magán viseli a szabadidő-autók jellegzetes vonásait, kisugárzása erőteljes, megjelenése harmonikus.
Az arányok tökéletesek, a formatervet az ihlet diktálta. A GT változat kialakításakor a formatervezők arra törekedtek, hogy ezekre az erényekre támaszkodva megőrizzék a helyes arányokat. A túlzásokat elkerülve és mindvégig a harmóniát szem előtt tartva rajzolták meg a modell egyedi vonásait.

Az orr-részt a sajátos hűtőmaszk határozza meg. A széles, csiszolt króm szegéllyel keretezett, sakktáblát imitáló, króm hűtőrács közepén helyezkedik el a márka emblémája. Az összkép a felsőkategóriás jelleget sugárzó lökhárítóval és a teljes fénydiódás fényszórókkal válik teljessé. Az orr-részt uraló ragadozó tekintet, a sportos küllem markáns egyéniséget és a márkához tartozás büszkeségét is sugallja. Egy igazi PEUGEOT! Egy vérbeli GT!

Az oldalnézet eleganciáját a háromszög ablakok rozsdamentes acélból készült szegélye határozza meg, a szintén rozsdamentes acélból készült díszcsíkkal együtt. Ez utóbbi a tető vonalában a hátsó légterelőig fut, közben finoman és könnyedén határolja az üvegezett felületeket. Az így kihangsúlyozott övvonalból kibontakozó arányok alacsonyabb és dinamikusabb megjelenést kölcsönöznek a GT-nek, mint ami a versenytársak többségét jellemzi. A kiszélesített sárvédők, a 19 colos felnik, a tetősíkra simuló, alumíniumból készült, hosszanti tetőrudak és az első sárvédőkre helyezett, réz GT monogram teszi egyedivé az oldalnézetet. A hatás még lenyűgözőbb az különleges kettős karosszéria árnyalat esetén, mellyel az új PEUGEOT 3008 GT egy egészen új világba, a kivételes autók univerzumába lép.

Még egy mozzanat, amely a legapróbb részletre is kiterjedő gondos tervezést bizonyítja: a tükörházban elhelyezett fénydiódás projektor büszkén vetíti a földre a márka emblémáját.

A hátsó rész jellegzetes stíluselemei a csomagtér ajtón elhelyezett GT embléma és a lökhárító két szélét díszítő kettős krómozott kipufogóvég. Az egyszerre trendi és mértéktartóan sportos elemek tökéletesen belesimulnak a karosszériába.

 

 

Új PEUGEOT 3008 GT Line: kívül-belül előkelő

A másfél éve megkezdett márkastratégia, ami a PEUGEOT modellek exkluzivitásának növelését célozza meg, a markánsan dinamikus stílus megteremtésén keresztül valósul meg, amelyhez ezentúl elérhetőbb motorok is párosíthatók . Így született meg a teljes választékon átívelő GT Line verzió, amely a kimagasló minőséget erős egyéniséggel ötvözi, és a motorválaszték szívét rendeli hozzá.

A felszereltségi szint alapja az Allure verzió, ugyanakkor a GT Line számos vonást átvesz a GT változatból. Ezek között találjuk az alábbi külső stílusjegyeket (az első sárvédőn és a hátsó ajtón található GT Line emblémán kívül):

– az egyedi, teljes LED fényszóróval felszerelt első lökhárítót és a GT hűtőrácsot;
– az oldalsó háromszög ablak rozsdamentes acélból készült szegélye és díszcsíkja;
– a krómozott kettős kipufogóvég;
– a « Black Diamond » tető (alapfelszerelés);
– opcióként a jellegzetes kettős árnyalatú külső szín is igényelhető

A GT Line kiadáshoz 18 colos, kéttónusú, gyémánthatású matt alumínium keréktárcsa és fekete gyöngyházfényű tükörház (krómozott a GT-n) is rendelhető.

Az utastérben a GT-ben megszokott sportos és kifinomult hangulat uralkodik (ennek része a réz árnyalatú díszvarrás), leszámítva a «Grey Oak» betéteket, az Alcantara üléshuzatot, a selyemfényű króm berakásokat és díszléceket. Az alapfelszerelésként kínált i-Cockpit® Amplify vezetőnek, utasnak egyaránt kimagasló kényelmet és élményt nyújt.

A GT és GT Line változatokkal az új PEUGEOT 3008 arra törekszik, hogy dinamikus élményt nyújtson a vezetőnek és a bent ülőknek, az egyéniségükhöz hasonlatosan trendi és kifinomult környezetben.

A modell kereskedelmi bevezetése pillanatától rendelhető GT és GT Line a piac legvonzóbb megjelenésével és műszaki tartalmával ruházza fel az új PEUGEOT szabadidő-autót.

Peugeot