Új Citroen CITROËN C5 X

Az új Citroën C5 X eredeti, a szedánok és a kombik szintéziseként leírható vonalvezetésével megújítja a felső-közép kategóriás autók világát; az úttörő megoldás ráadásul hű marad a nagy Citroën modellek hagyományaihoz.

Citroen

Design

Új Citroen CITROËN C5 X

A MEGTESTESÜLT NYUGALOM

Az új Citroën C5 X eredeti, a szedánok és a kombik szintéziseként leírható vonalvezetésével megújítja a felső-közép kategóriás autók világát; az úttörő megoldás ráadásul hű marad a nagy Citroën modellek hagyományaihoz. A C5 X-ben mutatkozik be a világújdonságnak számító Citroën Advanced Comfort aktív futómű, amely valóban azt az érzetet kelti, hogy repülőszőnyegen utazunk.
A midennapok egyszerűsítése érdekében az új Citroën C5 X számos élvonalbeli technológiát kínál a félautonóm vezetéshez, valamint egy új kommunikációs felületet egy 12″ HD érintőképernyőt, mely hangfelismeréssel is működik. Az új Citroën C5 X plug-in hibrid és benzines változatban is elérhető. Ön választ!

 

ELEGANCIA ÉS DINAMIZMUS

Az új Citroën C5 X nagyon karakteres koncepció, egyedülálló a szegmensben.
A karakteres vonalvezetés elsősorban azzal hoz újat a D szegmensbe, hogy csomagtérajtaja az ötajtósokban és a kombikban alkalmazott megoldások egyfajta szintézisét teremti meg, miközben olyan elemeket is felvonultat, amelyek a SUV-k világát idézik.

A hosszan elnyúló motortérfedél, az íves, aerodinamikus vonalak, a magasan húzódó övvonal és a hátsó kerekek feletti egyedi formai megoldás különlegessé és dinamikussá teszi a karosszériát. A vadonatúj koncepciójú sziluett kialakítása során természetesen kiemelt szerepet kaptak az aerodinamikai jellemzők.

Az ötödik ajtó – szintén sok legendás Citroën modell különleges ismertetőjegye – a kombik praktikusságát nyújtja: tágasra nyitható, teljesen funkcionális, a raktér küszöbje pedig alacsonyan van, hogy a mindennapokban is könnyen és egyszerűen használhassuk.

KÖNNYEDEBB IRÁNYÍTÁS

A modell magas felépítése annak köszönhető, hogy hasmagassága meghaladja a hagyományos ötajtósokét, kerekei pedig kifejezetten nagyok, 720 mm átmérőjűek.
Így a vezető üléspozíciója magasra került, ami kedvezőbb kilátást, ennek révén pedig nagyobb biztonságot jelent.

AVANTGÁRD SZILUETT

A C5 X vonalai azonnal meghódítják a szemlélőt: különlegessége, hogy csomagtérajtaja az ötajtósokban és a kombikban alkalmazott megoldások egyfajta szintézisét teremti meg, miközben olyan elemeket is felvonultat, amelyek a SUV-k világát idézik. A vadonatúj koncepciójú sziluett kialakítása során természetesen kiemelt szerepet kaptak az aerodinamikai jellemzők.

MODERNITÁS ÉS CSÚCSTECHNOLÓGIA

A C5 X elöl és hátul is a Citroën új, C4-ben bemutatkozott, V alakú világítótestjeit kapta meg.

A LED-es fényforrások azonnal felismerhetőek és köthetőek a márkához.
A nappali menetfények remekül kiemelik a C5 X nem mindennapi vonalait.

6 KAROSSZÉRIASZÍN

KÉTSZÍNŰ FÉNYEZÉS - FEKETE TETŐVEL

Az új Citroën 5 X hatféle, gyöngyház vagy metálfényezést kínál :

Amazonitzöld;
Gyöngyházfehér;
Magnetic kék;
Acélszürke;
Platinaszürke;
Perla Nera fekete.

A modell eleganciáját tovább lehet hangsúlyozni kétszínű fényezéssel, Perla Nera fekete tetővel.

SAJÁT ÍZLÉSÜNKRE FORMÁLT UTASTÉR

A C5 X belterének a kényelem mellett másik fontos jellemzője a modern és elegáns megjelenés.
A 6 beltérhangulatból – köztük a visszafogott, halszálkamintás szürke szövetet alkalmazó szériakivitellel – mindenki kiválaszthatja a neki leginkább tetszőt. :

Urban Grey - Chevron szürke szövet / fekete bőrhatású szövet;
Metropolitan Grey - Fekete bőr / fekete bőrhatású szövet / szürke bőrhatású szövet;
Metropolitan Blue - Fekete bőr / fekete bőrhatású szövet / zafírkék bőrhatású szövet;
Hype Black - Perforált fekete bőr;
Hype Adamantium - Fekete perforált bőr / Adamantium bőr.

MELEG, PUHA ANYAGOK

A beltér, a felhasznált anyagok minősége, a kellemes színek és az apró kis részletek révén eleganciát és nyugalmat sugároz:

Minőségi szövet- és bőrkárpitokat az utazás világa inspirálta;
Háromféle díszborítás, melyek egyike fahatású;
Citroën logót mintázó varrások;
Puha anyagok használata a vezető és az első utas közvetlen környezetében : könyöklő, középkonzol, műszerfal …

MEGHÍVÓ A NAGY UTAZÁSRA, TELJES KOMFORTBAN

A C5 X utasteréből a barátságosság, a nyugalom és a tágasság érzete sugárzik. A bőséges térkínálat, a hívogató hangulat, a kifinomultan részletgazdag kidolgozás és a praktikus megoldások utazásra csábítanak - a Citroën legnemesebb hagyományainak szellemében.

LOUNGE STÍLUSÚ UTASTÉR

A C5 X lounge stílusú high-tech utastere az impozáns méreteknek és a feszes vonalaknak köszönhetően kimondottan tágasnak hat.

A finoman megmunkált felületek és a gondosan kidolgozott részletek nagyban hozzájárulnak az utasok jó közérzetéhez. A közvetett megvilágítástól lebegni látszó elemek könnyedséget és eleganciát kölcsönöznek az autó belterének.

ISMERJE MEG A TELJES NYUGALOM VILÁGÁT!

Az új Citroën C5 X Advanced Comfort üléseiben* elhelyezkedve valóban otthon, a saját nappalinkban érezhetjük magunkat.
A speciális tömőanyagok kiemelkedő vizuális és praktikus kényelemérzetet nyújtanak.
A dinamikus komfortot a vastag, strukturált hab és egy nagy sűrűségű réteg biztosítja, amelyekkel hosszú utazások során is kellemesen, ellazultan érezhetjük magunkat.

*változattól függően

UTAZÁSRA HÍV

A C5 X kialakításakor az otthonosság állt a tervezők gondolatainak fókuszában.
Az első üléssor kényelmes ülései és a letisztult műszerfal tágas és szabad teret hoznak létre.
A hátsó üléssorban helyet foglalók is teljes kényelemben pihenhetnek, hiszen a lábtér páratlanul nagy, az utastér kellemesen széles és magas.

NYITHATÓ PANORÁMATETŐ

Az otthonosság és a kényelem érzetét tovább fokozza a hátsó háromszögablakokat is magában foglaló, 360°-ban körben futó teljes üvegfelület, mely kivételes fényviszonyokat biztosít.
Az elektromosan nyíló panorámatetőn* beáramló fényt az első és hátsó utasok egyaránt élvezhetik.

* Változattól függően rendelhető opciós felszerelés.

HANGSZIGETELT ELSŐ ÉS HÁTSÓ ABLAKOK

A pihentető utazás érdekében az autó akusztikai tulajdonságait is kiemelt figyelemmel alakították ki.
Az első és a hátsó oldalablakok is hangszigetelő réteget kaptak*, így a külső zajokat szinte teljes egészében kiszűrik.

*változattól függően

KOMBIKHOZ MÉLTÓ CSOMAGTARTÓ MÉRET

A C5 X csomagterének kialakításánál a kombik jellegzetességeinek megvalósítására törekedtek a tervezők, úgy méretben, mint általános kialakításban. Mindezt a tágas, 545 literes alaptérfogat*, a lehajtott hátsó ülésekkel elérhető 1640 literes maximális térfogat*, a könnyű nyithatóság, az alacsony küszöb és az egyenes vonalú oldalfalak biztosítják.

*változattól függően

PRAKTIKUM A MINDENNAPOKBAN

A pakolást a csomagtérfedélhez csatlakoztatott roló is könnyíti, a csomagtér pedig elektromosan nyílik*. Mivel a csomagtartó lábmozdulattal is nyitható*, így megelőzhetjük az esetleges kellemetlenségeket, amikor bevásárlás után teli kézzel kellene valahogyan kinyitni azt.

*változattól függően

Citroen

Technológia

Új Citroen CITROËN C5 X

CITROËN ADVANCED COMFORT® AKTÍV FUTÓMŰ

A C5 X benzinmotoros változatán szériafelszerelés a csak a Citroën kínálatában megtalálható Citroën Advanced Comfort® felfüggesztés, mely a márka legendás modelljeire jellemző csendes és dinamikus suhanást, az ún. „repülő szőnyeg” effektust hozza vissza.

A C5 X plug-in hibrid változatában még ennél is nagyobb kényelmet kínál a világpremiernek számító Citroën Advanced Comfort® aktív felfüggesztés. Ez a rendszer a progresszív hidraulikus ütközőelemeket aktív csillapításszabályozással kombinálja. A rendszer a helyzettől függően kerekenként keményebb vagy puhább felfüggesztést állít be. Az útegyenetlenségeket figyelő különböző érzékelők egy vezérlőegységnek továbbítják az információkat, amely az utasok maximális kényelme érdekében folyamatosan változtat a beállításokon.
Az ESP-jeladókon felül a vezérelt felfüggesztési rendszer a karosszériamozgások és a vezetési ritmus elemzéséhez függőlegeshelyzet- és keréksebesség-érzékelőkkel is rendelkezik.
Az elektronikus vezérlés az egyenes útszakaszokon maximálisan kényelmes felfüggesztést, kanyarban pedig kiváló úttartást biztosít.

TOVÁBBFEJLESZTETT HEAD UP DISPLAY

A továbbfejlesztett head-up display* minden fontos információt – színesben és nagy méretben – a vezető közvetlen látóterében, a szélvédőre vetítve jelenít meg.

A kormánynál elhelyezett vezérlőkkel konfigurálható és módosítható funkció biztonságosabb és nyugodtabb vezetést tesz lehetővé, mivel a vezetőnek nem kell többé levennie az útról a szemét, ha a sebességgel, a vezetéssegítő eszközök működésével, a célravezetéssel vagy a médiaforrások és a telefon kezelésével kapcsolatos információra van szüksége.

*Változattól függően.

HIGHWAY DRIVER ASSIST*

A különösen gyorsfogalmi utakon és autópályákon hasznos rendszer jóvoltából a vezető részlegesen átadhatja a vezetés feladatát az autónak.

Csak be kell állítani egy 30 km/h fölötti utazósebességet, és a rendszer megjegyzi a gépkocsi sávon belüli helyzetét: a sebességet és a menetpályát innentől az autó felügyeli, így azokkal a vezetőnek nem kell foglalkoznia.

A rendszer csak akkor marad aktív, ha a vezető a kormányon tartja a kezét. Természetesen a vezető bármikor visszaveheti az irányítást a gépjármű fölött.

* Változattól függően

FIGYELMEZTETÉS KERESZTIRÁNYÚ FORGALOMRA*

A funkció a tolatási manőverek során figyelmeztet a közelgő akadályokra (gyalogos, motorbicikli, kerékpáros, gépjármű).

* Változattól függően.

NAGY HATÓTÁVÚ HOLTTÉRFIGYELŐ RENDSZER*

A különösen gyorsfogalmi utakon és autópályákon hasznos rendszer a külső visszapillantó tükrök sarkában kigyulladó narancsárga fénnyel jelzi a vezetőnek, ha a gépkocsi holtterében (a gépkocsi mögött akár 70 méterrel) másik jármű tartózkodik.

* Változattól függően.

KULCS NÉLKÜLI NYITÁS-ZÁRÁS-INDÍTÁS

A kulcs nélküli nyitás-zárás-indítás funkció automatikusan nyitja, illetve zárja az ajtókat, amikor a vezető a gépjárműhöz közelít vagy távolodik tőle. Ehhez elég, ha magánál tartja a kulcsot.

KIBŐVÍTETT TÁBLAFELISMERŐ ÉS SEBESSÉGHATÁR-AJÁNLÓ RENDSZER

A rendszer folyamatosan tájékoztatja a vezetőt a megengedett sebességről. Amikor a kamera sebességkorlátozásos táblát érzékel, a  vezető elfogadhatja a sebességajánlást, és egy gombnyomással felülírhatja vele a sebességtartó, ill. -határoló automatika eredetileg beprogramozott sebességértékét. A rendszer a stoptáblákat, a „behajtani tilos” és az „előzni tilos” táblákat is érzékeli.

360°-OS KAMERARENDSZER*

A rendszer hátramenetbe kapcsolva automatikusan működésbe lép, de manuálisan is bekapcsolható. Az alacsony sebességgel végzett manővereket segíti azáltal, hogy 4 HD kamera segítségével 360°-os felülnézeti képen jeleníti meg a gépjárművet és közvetlen környezetét.

AKTÍV SÁVTARTÓ ASSZISZTENS

A rendszer egy kamera segítségével felismeri a folytonos, illetve szaggatott útburkolati jeleket. Ha a gépjármű indexelés nélkül elhagyni készül a sávját, fokozatosan elfordítja a kormányt, hogy az autó az eredeti sávban maradjon. A technológia a figyelem lankadásának ellensúlyozására szolgál.

INTELLIGENS TÁVOLSÁGI FÉNYSZÓRÓVEZÉRLÉS*

Ha a rendszer szemből vagy hátulról másik járművet érzékel, a forgalom függvényében automatikusan átvált országúti fényről tompított  fényszóróra és fordítva. Ezzel éjszakai vezetés esetén optimális fényviszonyokat biztosít.

Citroen

Motorizáció

Új Citroen CITROËN C5 X

PLUG-IN HIBRID VAGY BENZINES

Az új Citroën C5 X nagy teljesítményű, hatékony, az Euro 6.3 szabványnak megfelelő benzinmotorokkal van felszerelve. 130 és 180 lóerős Puretech Stop & Start motorok közül választhat.
A még gördülékenyebb haladás és a tökéletes nyugalom érdekében a C5 X modellt EAT8 automata sebességváltóval látták el.

A C5 X olyan meghajtást kínál, amely minden élethelyzetben, a mindennapok során és váratlan esetekben is kényszermentes és teljes szabadságot nyújtó megoldást jelent: a plug-in hibrid hajtásláncot. A 225 lóerő összteljesítményű rendszerrel teljes csendben és CO2-kibocsátás nélkül tudunk elindulni, és akár 50 km-t is megtehetünk teljesen elektromos üzemmódban, akár 135 km/h sebességgel.
Ez a hatótáv a napi utazások többségéhez elegendő, úgy közlekedhetünk, hogy egyáltalán nem vesszük igénybe a belsőégésű motort, gond nélkül teljesíthetjük a napi teendőinket, az autót szükség szerint otthon, a munkahelyen vagy nyilvános töltőpontokon tölthetjük. Szabadidőnkben pedig nyugodtan indulhatunk hosszabb utakra is a hatékony és dinamikus belsőégésű motort használva.

MY CITROËN DRIVE PLUS

A TABLETEK VILÁGA AZ AUTÓBAN

A C5 X egy vadonatúj kommunikációs felülettel rendelkezik, melyhez egy 12” HD érintőképernyő*, 4 darab C típusú USB-csatlakozó* és egy indukciós elven működő, vezeték nélküli telefontöltő* tartozik. A könnyen kezelhető, intuitív használatú új 12” HD kijelző widgetek segítségével pontosan ugyanúgy személyre szabható, mint a tabletek.

Kedvenc alkalmazásai és tartalmai automatikusan megjelennek a műszercsoporton és a kijelzőn. A tartalmakat bármikor kedve szerint módosíthatja. Az intelligens rendszer a természetes beszédet is felismerő hangvezérléssel** működik, szinte olyan, mint egy jó személyi asszisztens, aki azonnal megérti az utasításokat, válaszol a kérdésekre és végrehajtja a parancsokat.

A My Citroën Drive Plus bekapcsolása a „Hello, Citroën” vezényszóval történik. Ezután máris hozzá tud férni az időjárással, a navigációs rendszerrel, a zenelejátszással, a klímaberendezéssel vagy a telefonjával kapcsolatos funkciókhoz.

* Változattól függően.
**Magyarországon angol nyelven működik

 

Az új Citroën C5 X nyújtotta kényelmet és biztonságot tovább fokozzák a Citroën Connect online szolgáltatások:

 • MY CITROËN ASSIST : A helymeghatározással működő, előfizetést nem igénylő, éjjel-nappal ingyenesen igénybe vehető szolgáltatás lehetővé teszi a megfelelő segélyszolgálatok automatikus vagy az assistance, illetve sürgősségi segélyhívó gombbal történő riasztását.
 • MY CITROËN DRIVE PLUS : A rendszerhez tartozik a Connected Navigation Pack Plus csomag, mely 3 évig ingyenesen jár újautójához. A Valós idejű forgalmi adatok és a biztonsági figyelmeztetések* szolgáltatást Európa vezető navigációs szolgáltatója nyújtja, így mindig a leggyorsabb és leghatékonyabb úton érheti el célállomását.
 • MY CITROËN PLAY PLUS : Az Apple CarPlay™ és az Android Auto protokollal kompatibilis szolgáltatás kiterjedt vezeték nélküli konnektivitást biztosít, csak csatlakoztatnia kell az okostelefonját, és biztonságos körülmények között útbaigazítást kaphat, üzeneteket küldhet, zenét hallgathat úgy, hogy közben mindvégig az úton tarthatja a szemét. Valemennyi alkalmazás a központi kijelzőn jelenik meg.

 

MY CITROËN APPLIKÁCIÓ

A My Citroën applikáció a következőket nyújtja :

 • Autó helymeghatározása.
 • Online szervizbejelentkezés.
 • Kezelési kézikönyv.
 • Követheti vezetési statisztikáit.
 • Megnézheti autója szervizkönyvét.

A C5 X Plug-in Hybrid modellhez további funkciókat kínál az applikáció :

 • Ellenőrizheti az akkumulátor töltöttségét és az autó hatótávját.
 • Programozhatja a töltést.
 • Előre beállíthatja az utastér hőmérsékletét.

 

Citroen

Árlista és katalógus letöltés

Citroen C5X katalógus

Ajánlatot kérek