Új Citroen ë-C4

Az új Citroën ë-C4 – 100% ëlectric lehetővé teszi, hogy nap mint nap tisztán elektromos üzemmódban, a külvilág zajától és a zavaró külső hatásoktól elzárva, egyfajta védőburokba zárva közlekedjünk.

A modell elérhető az alábbi telephelyeken

Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár, Budai út 175
Telefon: +36 22 303 406
Fax: +36 22 303 306
Nyitva tartás, elérhetőségek, részletek

2020-ban 5 szériamodellel kezdte meg elektromos offenzíváját a Citroën. Az új ë-C4 – 100% ëlectric új szakaszát jelzi ennek az offenzívának: azt a fajta modern, csúcstechnológiára épülő elektromos autózást testesíti meg, mely az ë-Comfort jegyében a kényelmet és a sokoldalú használatot helyezi a középpontba.

Az új Citroën ë-C4 – 100% ëlectric lehetővé teszi, hogy nap mint nap tisztán elektromos üzemmódban, a külvilág zajától és a zavaró külső hatásoktól elzárva, egyfajta védőburokba zárva közlekedjünk. A csendes és rázkódásmentes működés, az észrevétlen indítás, az élvezetes vezetés, a puha felfüggesztés, a kényelmes Advanced Comfort ülések, valamint a vezérlőfelületek és az egyes szolgáltatások ergonomikus, magától értetődő használata valamennyi utas számára maximális kényelmet biztosít.

NULLA GRAMM CO2-KIBOCSÁTÁS

eC4-Picto-CO2

Az új Citroën ë-C4 – 100% ëlectric vezetése könnyű és csendes.

Az akkumulátorra – 70%-os töltőkapacitás erejéig – 8 évre vagy 160 000 km-re szóló jótállás vonatkozik.

Használata ráadásul jelentős megtakarításokat eredményez:

 • A ritkább karbantartás miatt alacsony a fenntartási költség.
 • A villanyautók után járó állami támogatások is igénybe vehetők rá (környezetvédelmi támogatás, regisztrációsadó-mentesség).

100% HATÉKONY VEZETÉS

eC4-Picto-Volant

Rendkívül gördülékeny, egyszerre dinamikus és nyugodt vezetés:

 • Nincs vibráció, nincs akadozás, nincs sebességváltás, azaz teljesen zökkenőmentes vezetés.
 • Azonnal rendelkezésre álló nyomaték, felvillanyozó vezetési élmény.
 • A nyugalmas hétköznapok érdekében távolról programozható szolgáltatások.

EGYSZERŰ ÉS PRAKTIKUS TÖLTÉSI MEGOLDÁSOK

eC4-Picto-Voiture

Többféle töltési lehetőség közül választhat:

 • 100 kW-os töltés nyilvános töltőoszlopról: 30 perc alatt 80%-os töltöttségi szint
 • 11 kW-os Wall Box: 5 óra
 • 7,4 kW-os Wall Box: 7,5 óra
 • Nagy teljesítményű Green’up csatlakozó: 4,5 óra a 100 km-es hatótáv eléréséhez (vagy hagyományos otthoni csatlakozóról 9 óra)

ELEGÁNS DESIGN

EC4-Design

Az új ë-C4 – 100% ëlectric formatervében a kompakt ötajtósokra jellemző elegancia, letisztultság és dinamizmus (áramvonalas sziluett, kifinomult vonalvezetés és sajátos grafikus részletek) a SUV-ok erőteljes, határozott és robusztus karakterével (nagy kerekek, sportos, nagyívű sziluett, rengeteg karosszériavédő elem) társul.Kizárólag az új ë-C4 – 100% ëlectric kínálatában:

 • „ë” felirat a sárvédőkön és a gépkocsi hátulján,
 • kék színcsomag,
 • speciális ajtódíszítés
 • 18” gyémántcsiszolt könnyűfém keréktárcsák, melyeket kifejezetten az energiatakarékosság jegyében fejlesztettek ki.

ELEKTROMOS AUTÓZÁS Ë-COMFORT OSZTÁLYON

EC4-Comfort

Az új Citroën ë-C4 – 100% ëlectric a modern, csúcstechnológiára épülő autózást testesíti meg, mely a kényelem új dimenzióját kínálja és a tisztán elektromos vezetés utánozhatatlan élményét nyújtja:

 • Nincs kibocsátás, nincs zaj, nincs stressz: vibráció- és zajmentes működés
 • Azonnal rendelkezésre álló nyomaték és teljesítmény, észrevétlen, gördülékeny haladás
 • Az utastér távolból történő előfűtése/-hűtése a MyCitroën alkalmazáson vagy a 10” érintőképernyőn keresztül

A 100%-ban elektromos vezetés nyújtotta öröm, valamint a kibocsátásmentes és takarékos működés mellett az új Citroën ë-C4 – 100% ëlectricnek az is nagy előnye, hogy be lehet vele hajtani a korlátozott forgalmú övezetekbe.

3 VEZETÉSI MÓD

EC4-Road-Driving

3 vezetési mód közül választhat:

 • Normál: a legjobb kompromisszum a hatótáv és a dinamikus tulajdonságok tekintetében
 • Eco: optimális energiafogyasztás
 • Sport: a teljesítményt előnyben részesítő üzemmód maximális teljesítménnyel és nyomatékkal

Az üzemmódkapcsoló az automata sebességváltó konzolján található.

AUTOMATA SEBESSÉGVÁLTÓ

EC4-BVA

Az automata sebességváltóhoz új, speciális mintázatú fém váltókar tartozik, rajta a hátramenetnek, az üres fokozatnak és az előremenetnek megfelelő három pozícióval (R, N és D). Két hátulról megvilágított nyomógomb is található rajta:

 • P = Parking üzemmód kapcsolása,
 • B = Brake üzemmód kapcsolása a lassításkor bekövetkező energia-visszatermelés növelése érdekében.

A TÖLTŐKÁBEL HELYE

eC4-Coffre

Az új Citroën ë-C4 – 100% ëlectric nagy (380 l) csomagtartóval rendelkezik, és defektjavítóval van felszerelve.

A két helyzetbe állítható padlót praktikus módon ferdén is rögzíthetjük, így könnyebb bepakolni a töltőkábelt és a többi tárgyat a padló alá.

HATÓTÁV

EC4-Montmartre.Charge

Az új Citroën ë-C4 – 100% ëlectric akkumulátorának hatótávolsága akár a 350 km-t (WLTP) is elérheti. A WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures) protokol alapján mért hatótávolság pontosabb és a tényleges használatot jobban tükröző értéket képvisel.

A HATÓTÁVOLSÁGOT A VEZETÉSI STÍLUS ÉS EGYÉB TÉNYEZŐK IS BEFOLYÁSOLJÁK

 Picto-vitesse-747x400-V3

SEBESSÉG ÉS VEZETÉSI STÍLUS

 

 Picto-Climatisation-747x400

FŰTÉS ÉS KLÍMABERENDEZÉS

 

 picto-charge-transportee-747x400-V3

SZÁLLÍTOTT RAKOMÁNY

 

 picto-denivele-747X400-V7

TEREPVISZONYOK

TÖLTÉSI MÓD

 EGYSZERŰ ÉS PRAKTIKUS TÖLTÉSI MEGOLDÁSOK
EC4-Home-Blue

A naponta megtett kilométerek számától és az otthonán kívül rendelkezésére álló töltési lehetőségektől függően többféle töltési megoldás közül választhat.

 • Ha például otthonában 7,4 kW-os Wall Box falitöltőt használ, 7,7 órára lesz szüksége az akkumulátor 100%-os feltöltéséhez (7,4 kW-os fedélzeti töltő használata esetén). Ugyanez 11 kW-os Wall Box és 11 kW-os opciós fedélzeti töltő esetén 5 órát vesz igénybe. Green’up típusú megerősített otthoni csatlakozó használata esetén 4,5 órára van szükség a hatótávolság 100 km-rel való megnöveléséhez.
 • Nyilvános töltőoszlop és 100 kW-os szupertöltő használatával a töltési idő még rövidebb, mint Wall Box használata esetén: 30 perc alatt 80%-os akkumulátorszint érhető el.

TÖLTŐNYÍLÁS

eC4-Cable-Charge

A töltőnyílásban alkalmazott színkód segít eligazodni a töltési folyamat során. Az egyes lépések a My Citroën alkalmazásban is nyomon követhetők.

A töltés maga rendkívül egyszerű, ráadásul programozható, illetve időzíthető, ami a kedvezményes tarifájú időszakok kihasználása szempontjából fontos. A programozás a gépkocsi érintőképernyőjén vagy a My Citroën alkalmazáson keresztül történik.

ALKALMAZOTT TECHNOLÓGIÁK

ELEKTROMOS ÉS INTUITÍV

EC4-TdB

 Az új Citroën ë-C4 – 100% ëlectric több jól olvasható és könnyen használható kijelzővel rendelkezik.

 • A digitális műszercsoporton az elektromos működésnek megfelelően a szintjelző vagy a hatótávolság és három alapvető információ látható: a teljesítménymérő adatai, az energiaáramlási diagram és a hőkomfortra vonatkozó adatok.
 • A műszerfal közepén elhelyezett 10” érintőképernyő speciális oldalai az energiaáramlási diagramot, a statisztikákat és az időzített akkumulátortöltés beprogramozására szolgáló képernyőt jelenítik meg.
 • Töltés közben a képernyőn a töltéssel kapcsolatos információk láthatók: a töltésből hátralevő idő, visszanyert elektromos hatótáv, töltésszint.
eC4-Combine

A műszercsoport az elektromos működéssel kapcsolatos alapvető információkat mutatja.

eC4-Statistiques

A statisztikák segítségével nyomon követhető az áramfogyasztás és optimalizálható a vezetés.

eC4-Flux

Az energiaáramlási diagramok az elektromos technológia működéséről adnak tájékoztatást.

eC4-Raccourci

Ez a parancsikon közvetlenül a 10” érintőképernyő elektromos oldalaira irányít.

 

VEZETÉSSEGÍTŐ RENDSZEREK

Az új Citroën ë-C4 19 vezetéssegítő technológiát kínál.
Az Active Safety Brake, az ütközésveszély-jelző és ütközés utáni vészfék, a holttérfigyelő rendszer, a véletlen sávelhagyást korrigáló rendszer, és az adaptív tempomat közvetlen a baleset-megelőzésben segítenek. A Highway Driver Assist az első lépés az önvezető autózás felé: a Stop Go funkcióval ellátott adaptív tempomatot és a véletlen sávelhagyást korrigáló rendszert kombinálja, azaz vezérli az autó sebességét és iránytartását is. A vezető így részlegesen átadhatja a kormányzást, egyedül arra kell figyelnie, hogy a törvényi szabályozást betartva kezét a kormánykeréken tartsa és figyelje az utat. A rendszerek bármikor kiiktathatók, a kormányzás visszavehető.
Coffee Break Alert és az éberségfigyelő szükség esetén jelzik, ha a vezetőnek ideje szünetet tartania.
Parkolóradar: Az első és a hátsó lökhárítóba épített érzékelők által közvetített adatok alapján parkolási manőver során jelzi az autó közelében lévő akadályokat.
tolatókamera Top Rear Vision funkcióval, a Vision 360, a parkolóasszisztens és az emelkedőn történő elindulást segítő rendszer a tolatásban, elindulásban és a parkolásban segíthetik a vezetőt.
Az adaptív fényszóró és a statikus kanyarfényszóró biztosítják a jó látási körülményeket.

A felsorolt vezetéssegítő rendszerek felszereltségi szinttől függően elérhetők vagy feláras opciók. Kérjük, a rendelhetőséggel kapcsolatban tekintse meg az árlistát vagy kérje márkakereskedője segítségét.

CITROEN_C5_AIRCROSS_HYBRID

*Minden 2021. 01. 01. után forgalomba helyezett, magánügyfél számára új autóként értékesített új Citroën C4 személygépkocsi vásárlása esetén a 3 év szerződéses gyári jótállás mellé most + 2 év kiterjesztett EssentialDrive szerződéses jótállást adunk ajándékba. Ez alól kivételt képez a FEEL felszereltségű ë-C4 – 100% ëlectric gépkocsi (1CLEA5HESFB0A010 gyári típuskód), melyre a  2 év kiterjesztett szerződéses garanciát külön kell megvásárolni. Az EssentialDrive szerződés keretében nyújtott jótállás a 3 éves szerződéses gyári jótálláson túl érvényes, a gyári szerződéses jótállással megegyező szolgáltatásokat tartalmaz, és az autó első tulajdonosának történő átadásától számított 5 évig vagy 100 000 km-ig (amelyiket előbb eléri az autó) érvényes. Az akció visszavonásig érvényes.

**A gyári szerződéses jótállás és az EssentialDrive szerződés keretében nyújtott jótállás szolgáltatásai kizárólag abban az esetben vehetők igénybe, ha az adásvételi szerződésben, a Szerviz- és Garanciafüzetben és a Szolgáltatási Szerződésben foglalt feltételek és körülmények egyidejűleg teljesülnek.

***8 év jótállás 160 000 km futáskorlátig (amelyiket előbb eléri az autó) a meghajtó akkumulátorra 70%-os töltő kapacitás erejéig.

 

 

ctc_katalogus ctc_aktualis_arlista_opel  ctc_muszaki_adatlap  ctc_tartozekkatalogus


Ajánlatot kérek